Jubalong for jubilant

HELE GJENGEN: Her avslutter Liunggjengen sin jubileumskonsert på Lier kulturscene med en heidundrende Whiskey in the jar. Helt til høyre står instruktør og musikalsk leder Hans-Martin Fisknæs.

HELE GJENGEN: Her avslutter Liunggjengen sin jubileumskonsert på Lier kulturscene med en heidundrende Whiskey in the jar. Helt til høyre står instruktør og musikalsk leder Hans-Martin Fisknæs.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Liunggjengen hadde trukket i finstasen og inntok Lier kulturscene med smil og spilleglede.

DEL

LIER: Liunggjengen har eksistert i 25 år, og lørdag sørget de selv for den største jubileumsgaven – en gratiskonsert for en nesten fullsatt kulturscene.

Jubileumskonserten var både en takk og en hyllest til Liunggjengens trofaste publikum og en velfortjent feiring av seg selv.

Fra den spede starten i sidebygningen på Hegg gamle skole i 1990 og frem til i dag, har Liunggjengen hatt en eventyrlig musikalsk utvikling. Medlemmene har sprengt mange grenser underveis og nådd mål som andre trodde var uoppnåelige.

Ved utrettelig øving, godt sosialt samhold og uvurderlig hjelp fra utrettelige støttespillere, er Liunggjengens to band – Up With Downs og Yo-Yo-Band – sammen i stand til å holde en helaftens konsert på høyt nivå og med variert repertoar.

LES OGSÅ: - Overrasket, glad i veldig stolt

Variert

Og publikum trengte ingen oppvarming, men klappet med fra første tone, da Up With Downs klinte til med Ay-ay, jippi-jippi-ay.

Både Up With Downs og Yo-Yo-Band holder liv i gamle landeplager, som de serverer som perler på ei snor. Publikum nikker gjenkjennende og vugger i takt til låter som The Rose, Forelska i lærer’n, Love shine a light, Mil etter mil og It’s a heartache,

Men de hever også lista betraktelig i Elvis Costellos She og Art Garfunkels Bright eyes.

Og blant kveldens mange høydepunkter, er det vanskelig å komme utenom Har du fyr? – Ola Bremnes’ underfundige sang, fremført med bravur av Mari. Også Ingrid imponerte stort med sin rørende versjon av pophistoriens kanskje største klassiker – den enkle, men allikevel så krevende, Yesterday av The Beatles.

Flere av musikantene fremfører også små soloer og mellomspill, både på synther og gitar. Og trommeslagerne holder en stødig og fast beat.

Medlemmene tar selv konferansierjobben.

En bragd

Og da Oda og Richard leder hele gjengen an i den kjappe, irske folkesangen og humørfylte drikkevisen Whiskey in the jar, spretter folk opp fra kulturscenens behagelige stoler og synger, jubler og klapper med.

Applausen for 25-årsjubilanten var varm og ektefølt, og den ville nesten ingen ende ta. Publikum applauderte ikke bare for en flott konsert, men også for en bragd.

Gratulerer med dagen!

Artikkeltags