LIERBYEN: Magisk Barnelørdag byr denne helgen på dukketeater på Lier kulturscene (og ikke på Lier bibliotek, som vi kom i skade for å skrive i papiravisa) med forestillingen Tutomaten.

Tutomaten er historien om kompisene Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvis man putter inn ei tomflaske.

En sånn maskin vil de også bygge, men den skal være til fulle flasker som de kan drikke opp etterpå.

Om vennskap, oppfinnsomhet og optimisme

I tillegg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokoladeskuff, tyggisklaff og kakefat på Tutomaten. Så er det bare å vente...

I historien møter vi også Dåsemiklene, Kråka, Kua og Fjompenissen Papp, og alle har en klar formening om denne oppfinnelsen.

Tutomaten er en herlig fortelling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig optimisme, sier programprodusent på Lier kulturscene, Marte Bergsland.

Og legger til at forestillingen, som starter klokken 12.00, passer for barn i alderen 3-9 år.

Erfaren dukketeater-trupp

Teater Joker har 25 års erfaring i å skape teaterdramatikk for barn, og har en tydelig kunstnerisk identitet.

En rekke av kompaniets tidligere forestillinger har turnert over store deler av landet, og blitt spilt blant annet på Samtidsfestivalen, Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, og de har faktisk også vært på gjestespill i Iran, så dette er profesjonelle folk, forteller Bergsland.

Blant Teater Jokers produksjoner de siste årene kan vi nevne Brune, 1814!, Rebusløpet, Baron Von Munchhausens Sannheter!, Hundre Værelser av Jesper Halle, Trillefolket og Hando Kjendo, basert på barnebøkene til Tore Renberg, Brødre og Rike Per.

Medvirkende i Tutomaten

Dukkespillere : Kim Helge Strømmen og Kristin Indahl

Regi og dramatisering: Bo Anders Sundstedt

Dukkemaker : Kari Noreger

Scenograf: Jan Gjerde

Musikk : Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen

Illustrasjon plakat: Per Dybvig

Layout/design plakat og program: Rune Kårstad-Hærnes

Fotograf : Mads Nygård

Produsent : Kari Ramnefjell