Muntre minner fra Karl & co: Nils Vogt møter seg selv på scenen

MUNTER AFTEN: Nils Vogt forteller historiene bak suksessene Mot i brøstet og Karl & co fredag.tekst og foto: Stein Styve

MUNTER AFTEN: Nils Vogt forteller historiene bak suksessene Mot i brøstet og Karl & co fredag.tekst og foto: Stein Styve

Av

Nils Vogt møter Karl Reverud på kulturscenen.

DEL

LIERBYEN: Men det er ikke en Karl & co- eller Mot i brøstet-forestilling publikum vil få oppleve. Det er snarere et muntert tilbakeblikk på en av Norges mest populære TV-serier.

Og det er så tett opptil et foredrag som en monolog-forestilling kan komme.

– Hvorfor Mot i brøstet og Karl & co ble så populære? Ja, det er et lite mysterium, humrer Nils Vogt, som vi møter over en kopp kaffe i foajeen på Chat Noir.

Seriene ble spilt inn mellom 1992 og 2000, og har gått i reprise i flere omganger siden.

– Folk går tydeligvis aldri lei, og jeg tror noe av årsaken er at seriene treffer bredt med sin enkle og snille humor. Flere av karakterene er lett gjenkjennelige, sier Nils, som selv til stadighet blir gjenkjent på gaten – som Karl.

– Jeg vil nok for alltid bli forbundet med Karl. Det må jeg bare leve med. Det er prisen å betale, sier Nils. Komikeren og skuespilleren Nils Vogt understreker at det ikke fins mye av ham selv i karakteren Karl:

– Karl er jo en hissigpropp, mens jeg er mer av den flegmatiske typen. Og nettopp derfor var han en morsom rollefigur å spille.

Seriene ble innspilt etter såkalt amerikansk modell – med «live audience» i studio.

Nils forteller at det var hektiske år, med ufattelig mye tekstpugging, men også et spesielt samarbeid og samhold med et knippe av landets mest kjente revyskuespillere.

– Men det skal jeg fortelle mer om under forestillingen, sier Nils.

Artikkeltags