– Du kan bli noens helt og lyspunkt

SØKER FOLK: Trine Olafsen og Kari Tomine Isene Bodnar fra kommunen ønsker at flere voksne melder seg til å være fritidskontakter.

SØKER FOLK: Trine Olafsen og Kari Tomine Isene Bodnar fra kommunen ønsker at flere voksne melder seg til å være fritidskontakter.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange i Lier ønsker seg en fritidskontakt, nå søker kommunen mennesker med et stort hjerte – og litt tid til overs.

DEL

LIER: – Det er mange som vil bidra, men vi ønsker oss enda fler, sier fritidsveilederne Trine Olafsen og Kari Tomine Isene Bodnar fra Kultur og Fritid i kommunen.

Ønsker voksne

En fritidskontakt skal bidra til at mennesker med behov for bistand får en positiv fritid. Dette kan innebære alt fra å være med på hobbyer, være aktive sammen, dra på kulturarrangementer, eller bare en rusletur til et kaffebesøk. Det vanligste er tre til fem timer i uken.

1. mai ble deler av den kommunale ordningen for fritidskontakter samlet og overlatt til Kultur og Fritid. Både innen psykisk helse og rus, og barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelser, er det behov for fritidskontakter.

– For oss er det veldig viktig at fritidskontakt og tjenestemottaker matcher, sier Olafsen.

Sånn situasjonen er nå er det underskudd på personer som ønsker å bli fritidskontakt, og de fleste som melder seg er ungdommer. Men de trenger også de litt eldre liungene som ønsker å gjøre en forskjell for noen.

– I noen tilfeller er det ekstra viktig at en fritidskontakt har litt livserfaring, og er trygge og stabile i seg selv, forklarer Isene Bodnar, og legger til at det største kriteriet er at potensielle fritidskontakter har et ønske om å glede et annet menneske.

Bli noens helt

De personene som har vedtak på fritidskontakt er alt fra små barn til godt voksne. Deres behov er ulike, og fritidskontaktens funksjon vil variere. Derfor er det viktig at de som vil hjelpe også varierer i alder og interesser.

– Grunnen til at det er flere unge enn voksne som melder seg er uviss. Men om det sitter noen der ute med noen timer til gode, får man veldig mye glede igjen for å glede noen andre. Du blir noens helt og lyspunkt, sier Olafsen.

Både hun og Isene Bodnar oppfordrer alle med et stort hjerte og litt tid til overs til å henvende seg.

– En god fritid kan gjøre en stor forskjell, sånn er det for oss alle. Det betyr veldig mye for de det gjelder, sier de.

Artikkeltags