Lier kommune – en foregangskommune for nedvurdering av norsk kultur?

Det ble flagget foran rådhuset på Olsok.

Det ble flagget foran rådhuset på Olsok. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Olsok er 29. juli. Olsok er en av de viktigste historiske dagene i Norge. I Store Norske leksikon sin nettutgave (29.07.2020) heter det blant annet om olsok: «Olsok, 29. juli, er en katolsk festdag til minne om kong Olav den hellige, som falt i slaget på Stiklestad på denne datoen i 1030. Til grunn for ordet olsok ligger det norrøne olavsvaka. Som andre viktige helgener ble Olav feiret med tidebønner og våkenatt fram mot selve messedagen. Etter hvert ble olsok brukt om Olavs dødsdag 29. juli».

Derfor er olsok en offisiell flaggdag.

Det er derfor forstemmende og trist å være vitne til at en rekke offisielle og kommunale bygg i Lier kommune unnlater å flagge på denne viktige dagen. Som konkrete eksempler nevnes Hegg skole, Egge skole og Haugestad. Det historiske bygget som huser kommunestyrelokalet i Lier kommune, ser ei heller ut til å være beæret med det Norske flagget. Lier kommune makter ikke å flagge på tross av at Lierposten 29. juli hadde en informativ artikkel om bakgrunnen for – og dermed viktigheten av – Olsok.

Lier kommune er en kommune som er fryktelig opptatt av å bygge image og merkevaren «Grønne Lier». Hvordan andre oppfatter Lier kommune er viktig for et «samlet politisk Lier». Dette kommer til uttrykk ved at kommunen ikke bare har én, men to kommunikasjonsrådgivere. Det å unnlate å flagge fra kommunale bygg på en av årets viktigste dager, er også en meddelelse fra Lier kommune til det øvrige samfunnet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken