Fermentering er i vinden - men hva går det egentlig ut på?

Til biblioteket: Forfatter Gry Hammer kommer med både foredrag og surdeigsstarter.

Til biblioteket: Forfatter Gry Hammer kommer med både foredrag og surdeigsstarter.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er faktisk svært så trendy - og nå kan du lære om det på biblioteket i Lierbyen. Og du kan til og med få med deg en surdeigsstarter hjem ...

DEL

LIERBYEN: Fermentering er blitt stadig mer trendy, og onsdag 18. oktober kommer den bestselgende forfatteren Gry Hammer på besøk til Lier bibliotek i Fosskvartalet i Lierbyen.

Hammer har blant annet gitt ut boka"Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker".

Og under foredraget sitt tar for seg nettopp fermentering av mat og drikke.

Hun vil blant annet sette fermenteringen inn i kulturhistoriske rammer, og vil samtidig fortelle om hvorfor denne maten skal være så helsebringende og god for fordøyelsen.

Forfatteren kommer også til å ha med seg sin egen surdeigsstarter, som hun deler ut til alle som vil sarte sin egen surdeigsbakst hjemme.

Så har du med deg et tomt syltetøyglass, kan du få med en hjem.

– Jeg har vært innom de fleste dietter og mattrender, men da jeg begynte å spise kraftbasert og fermentert mat var det som om brikkene falt på plass, sier forfatteren og foredragsholderen.

Artikkeltags