Asylmottak på Frogner sykehjem var ønsket

DROPPET ASYLPLANER: Etter en heftig prosess som endte i et vedtak om å etablere asylmottak på Frogner sykehjem, konkluderte UDI med at de likevel ikke trengte flere asylmottak. I stedet ble sykehjemmet solgt til Skaar Omsorg.

DROPPET ASYLPLANER: Etter en heftig prosess som endte i et vedtak om å etablere asylmottak på Frogner sykehjem, konkluderte UDI med at de likevel ikke trengte flere asylmottak. I stedet ble sykehjemmet solgt til Skaar Omsorg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lierposten hadde 28.09.17 en hyggelig og positiv reportasjen om at det private Skaars sykehjem har undertegnet kontrakt med Lier kommune om kjøp av Frogner sykehjem; Frogner har stått tomt etter at Fosshagen ble tatt i bruk.

Lier FRP er overbevist om Skaar vil utvikle og drive Frogner på en god måte.

Når det gjelder bruk av Frogner sykehjem, var ikke salg til Skaar sykehjem første prioriteten til H, AP, SV, SP, KRF og V.

Disse partiene ønsket derimot å etablere et asylmottak for unge menn fra Nord-Afrika. Omfattende protester fra naboer ble oversett.

I kommunestyret i mai 2016 ble det vedtatt at det skulle legges til rette for bosetting av et betydelig antall asylsøkere på tidligere Frogner sykehjem.

Kun FRP stemte mot etablering av et stort asylmottak på Egge.

Dette er en betimelig påminning, nå som flere partier i kommunestyret skal sole seg i glansen fra Skaars sykehjem og «nye Frogner sykehjem».

Som følge av den innstramningen innvandringsminister Sylvi Listhaug (FRP) har iverksatt, ble det ikke noe av planene om et nytt gigantmottak i Lier.

Det var rett og rett ikke lenger behov for asylplassene.

Artikkeltags