En tragisk hendelse

Redaktør Pål A. Næss

Redaktør Pål A. Næss

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederEn tragisk ulykke med et tragisk utfall. En mann i 60-årene hjemmehørende i Lier omkom i en sykkel-ulykke langs Eikseterveien.

Våre tanker går først og fremst til familie og pårørende, samtidig som vi ser at ulykken har gjort noe med oss alle.

Lang prosess

Hendelsen medførte et økt fokus på den mye omtalte manglende mobildekningen ved Eiksetra.

Det er rett og slett en skam at det har tatt det politiske Lier så mange år å komme i gang med prosessen som forhåpentligvis vil sikre mobildekning i Liers største og mest populære utfartsområde.

Vi husker fremdeles hvordan sentrale Høyre-representanter for bare litt over to år siden nærmest harselerte over kravet om mobildekning som den gang ble satt på dagsordenen av Arbeiderpartiet. – Dette er en ikke-sak, og jeg håper vi ikke trenger å debattere den mer, sa Høyre-representanten i formannskapet.

Saken er imidlertid ikke av så ny karakter. Bedre mobildekning har vært et tilnærmet folkekrav omtrent siden mobiltelefonen ble allemannseie.

Beboere i området og driverne på Eiksetra har løftet fram saken en rekke ganger uten at det politiske flertallet har sett noe poeng i å bruke kommunale midler til å trygge sikkerheten i området.

Det er først de siste månedene det har vært politisk flertall for å se på mulige løsninger som kan sikre bedre dekning.

Sikkerhetsrisiko

Vi vil imidlertid advare mot å bruke en slik tragisk hendelse i en debatt knyttet til mobildekningen. Vi har full forståelse for den håpløsheten og fortvilelsen som råder blant dem som står nærmest, og som er til stede når slikt skjer.

Men per nå er det trolig ingen som vet i hvilken grad bedre mobildekning ville gitt et annet utfall i dette tilfellet.

I likhet med personer som ferdes på sjøen vet også personer som ferdes i fjellet og i marka at det er soner uten mobildekning, og at det alltid vil være en sikkerhetsrisiko å ferdes der.

Men det er en annen debatt enn diskusjonen som føres om mobildekning på Eiksetra.

Det er Eiksetras unike posisjon som et stort og viktig utfarts- og samlingssted, som gjør at mobildekning må sikres.

Artikkeltags