(Drammens Tidende)

LIER/DRAMMEN: Like etter klokka halv fire, natt til fredag, fikk nødetatene melding om at det brant i en lastebil ved Lierskogen.

– Da vi kom fram, viste det seg at den har kjørt mot Oslo, muligens punktert, kjørt over midtrabatten og over i sørgående løp. Så hadde den kjørt gjennom autovernet og havnet nedi en grøft. Der tok lastebilen fyr, forteller operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.

Ifølge operasjonslederen var føreren bevisst og på beina da de kom fram.

– Han er kjørt til sykehus for å bli undersøkt, da dette var en høyenergi-ulykke. Det går tilsynelatende bra med ham i hvert fall.

Var omkjøring

I morgentimene var det omkjøring for alle som kjører i retning Drammen. Man måtte da ta av ved regnbuebrua, og kjøre Drammensveien til Tranby.

– Veientreprenøren skal se hva som må gjøres før de kan åpne. Det er jo noe skader på autovern, og noe lys som var skadet og strømførende ledninger som er der, sier Amundsen i 6-tida.

Trafikkoperatør Heidi Hauge Rasmussen i Statens vegvesen forteller at de håper at det ikke tar lang tid før de får åpnet.

– Lastebilen står jo ikke på E18, den kjørte ut på sideveien. Men det er en del autovern og veilysmaster som må fikses før de får åpnet. Sannsynligvis setter de opp noen sebraskilt og gjør tiltak til natta igjen, sier Rasmussen og legger til at de er glade for at dette ikke skjedde i nordgående løp, der det er mye tettere trafikk denne retningen i morgentimene.

Operasjonsleder Amundsen forteller at de oppretter sak på ulykken. Førerkortet til sjåføren er foreløpig ikke besluttet beslaglagt.

I halv sju-tida opplyser Vegtrafikksentralen at veien er åpen for trafikk igjen.

Slagsmål i sentrum

Ellers i natt har det vært stille og rolig for politiet, men de måtte ta seg en tur til et utested i sentrum av Drammen like før klokka ett, natt til fredag.

Der hadde de fått melding om et slagsmål, og på stedet kom de i kontakt med en mann som skal ha blitt slått i ansiktet.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd. Det er to parter som har havnet i klammeri med hverandre. Det er uvisst hvem som har gjort hva. Hendelsesforløpet er uklart, sier operasjonslederen.

Vedkommende som skal ha blitt slått ble ikke tatt med til legevakt, og politiet har lite å følge opp med ellers i saken.