Sludder og vrøvl fra Nordigarden

Den profilerte leverandør av limericker, Nordigarden, hjemme i hagen på Tranby. Nå foreligger hans andre samling med Limericker, "Sikke noget sludder" - vrøvlevers for voksne.

Den profilerte leverandør av limericker, Nordigarden, hjemme i hagen på Tranby. Nå foreligger hans andre samling med Limericker, "Sikke noget sludder" - vrøvlevers for voksne.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Sikke noget sludder! er tittelen på Nordigardens siste bok. Han frister leseren med "platte limericker og andre vrøvlevers for voksne".

DEL

Velbekomme! Seks år siden forrige bok, er Per Sørensen - bedre kjent som Nordigarden - endelig ute med oppfølgeren og en ny samling limericker.

VERDENSBERØMT I NORGE.

Den nye boken slippes både i Danmark og Norge, og må som sådan kalles intet mindre enn en verdenslansering.

Nordigarden tar imidlertid "oppstyret" med stoisk ro, han er blid og omgjengelig som en danske. Kanskje ikke så rart, all den stund han er født i Vendsyssel på Jylland.

Folk som er født akkurat der betegnes av Nordigarden selv som svært sedate og rolige folk - som syns livet er greit så lenge man har en "bayer" i hånden og "en lille en" lett tilgjengelig.

Og den berømte limerick-forfatteren har beholdt sitt joviale lynne, på tross av(?) at han har bodd på Tranby i Lier i 12 år.

Nordigarden er Norges mest profilerte poet, og hans limericker proklameres på direkten i riksdekkende fjernsyn – i beste sendetid – nesten hver eneste helg gjennom hele den sportslige vintersesongen.

Han har, som de fleste nå har gjettet, i en årrekke forsynt NRK-kommentator Kjell Herwig Carlsen med limericker til de populære overføringene fra verdenscupene i ski og skiskyting.

Endel av Nordigarden sportslimericker ble samlet i hans forrige bok - "Poeski for sportsidioter" fra 2003. Her er en smakebit:


Når Jon Herwig slår turboen på
under sportssending på NRK
får vi stor "poeski"
både klassisk og fri
- nå er endelig boken å få.

HANDLER OM BÅDE DETTE OG HINT.

Årets limerick-samling er i hovedsak skrevet på dansk og passer like godt til hverdag som til fest, i følge forfatteren. Hva den handler om?

- Tjaaa..., den handler om mat, men også om alt mulig annet, slik som årstider og tour de france. Noen av limerickene inneholder lommefilosofiske og hjerneknipsende tanker og noen er kanskje litt på kanten. Felles for dem alle er at de er skrevet med et smil om munnen, svarer Nordigarden.

Nordigarden har til nå skrevet hele 5450 limericker, og da kan det høres nesten utrolig ut at han til tider lider av skrivesperre:


Man kan av og til sidde en time
uden ting helt vil stemme og rime
men så på 1, 2, 3
kan det pludselig ske,
og da kommer der rim i en stime.


Med så mange limericker sier det seg selv at det aldri vil komme ut en "Nordigardens samlede verker".

- Neppe, og dessuten er det ganske mange som ikke egner seg på trykk, ler Nordigarden, som ikke vet når han utgir sin bok nummer tre. Men han kan ikke se bort fra at en ny limerick-samling kan komme til å hente sitt tema fra lutefiskens verden.

- Jeg har vel rundt 70 - 80 limericker om lutefisk og tilbehør, sier den aktive poeten, som også er redaktør for "Den femte linje" - medlemsbladet til foreningen "Limerickens venner".

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken