Gå til sidens hovedinnhold

Byr på Bjørnov, Jaa9 og OnklP

Artikkelen er over 5 år gammel

Lier kulturscene åpner dørene fredag 11. september. Sjekk ut høstens program her!

LIERBYEN: Blant de mest kjente navnene på plakaten denne høsten, finner vi rapduoen Jaa9 & OnklP og den musikalske «altmuligkvinnen» Ingrid Bjørnov, som gjester kulturscenen på Hegg henholdsvis 23. september og 4. november.

Jaa9 & OnklP omtales som «Norges heiteste, joviale og beste rapduo noensinne». Jaa9 og OnklP slapp nytt albumet «Føkk Ferie» i april 2015. Albumet består av elleve låter inkludert førstesingelen «Alt På Stell».

- Det er et klassisk 9&P album, hvor vi sedvanlig har samlet opp et tønne krutt og gått for bare bangere. Tradisjonen tro er det en fin blanding mellom humor og alvor, og det kan hende vi har blitt litt eldre, sier Jaa9.

Og det blir klassisk musikk forlengs og baklengs, nødrim og lavterskelmusikaler, digresjoner, kåserier og musikalske sidesprang når Ingrid Bjørnov inviterer til hjemmealenefest med flygel.
 

De unges aften

Men også lokale trekkplastre står klare til å innta kulturscenen. Åpningshelgen er det ungdommene som skal først ut på scenen - eller inn i manesjen, som det heter på kulturscenens egne nettsider:

«Nærmere 100 dyktige ungdommer skal inn i sirkusmanesjen og ferie Lier kulturscene med sitt aller beste repertoar. Hit kommer Lost Woods, Ida og Andrea, The Boyz and She, musikere fra Lier kulturskole, Lier Ten Sing og dansere fra Amaze dansestudio. Dansere, skuespillere og musikere fra St. Hallvard videregående skole vil gjøre kvelden komplett. Ikke minst vil vi få oppleve spektakulære stunt fra Tranby turn og sprudlende toner fra bandet Creamy things, for å nevne noe.»

Og «sirkusdirektørene» fredag 11. september er ingen ringere enn Peter Michelsen fra Donkeyboy og Kristoffer Reinsfeldt fra P3 og TV2.
 

Festkveld for de voksne

Lørdag 12. september er det duket for festaften, som nok er mer myntet på dem som har passert tenårene.

På plakaten denne kvelden står blant andre Bent Bredesen med band, Norsk Linie og Lier kammerkor, Ellen Xylander, Olga Konkowa og Per Mathiesen, Anders Abelseth, Ingeborg Soot og Lucky Lips.

Hennummusikken har med seg Christin Bastiansen som sangsolist og sekkepipesolist Erling Melbye. Elever fra St.Hallvard videregående byr på teater og dans, og i tillegg vil Tranby turn stå klar med en spektakulær turnoppvisning.

I pustepausene kan man dessuten nyte Stein Styves bilder med glimt fra Liers rike kulturliv.
 

Barnas dager

Søndag 13. september er det familiedag på kulturscenen. Da blir det dansekurs, sirkusmoro og ansiktsmaling.

Klokken 14.00 blir det Turbotrollkonsert for alle små og store troll inne på kulturscenen, og barn i alle aldre inviteres til å ta i bruk lekeapparatene og skateparken på uteområdet ved kulturscenen. Arrangementene fredag og søndag er gratis åpningshelgen.

Søndag 27. september får kulturscenen besøk av Brageteateret, med forestillingen Kasper og kjempen, en halvtimes dukketeaterforestilling som passer for alle fra tre år og oppover.

4. oktober settes galskapen i system, når Meg og kammeraten min - i Martin Hagfors og Erik Johannesens skikkelser, entrer scenen med så mye musikalsk tøys og tull for barna som overhodet mulig.
 

Rap, jazz og strikkeprat

Lørdag 19. september blir det jubileumskonsert på Lier kulturscene, der både dagens Lier Ten-Sing, et jubileumskor og et prosjektkor skal opptre.

Fredag 16. oktober er det Liers egen jazzgitarist Frode Kjekstad som skal i ilden, og han har for første gang med seg sitt italienske band på hjemmebane. Onsdag 21. oktober er jazzinstrumenter byttet ut med strikkepinner. Da er det Arne og Carlos som inntar kulturscenen, med sitt unike desig- og inspirasjonsforedrag.

Dagen etter, torsdag 22. oktober, er det duket for orkesterkonsert med elever fra kulturskolene i Lier, Drammen, Røyken og Hurum.
 

Persisk, korps og juleforestilling

Plumbo deltar på det årlige arrangementet Rockefot, i regi av tilrettelagt fritid, der de lokale bandene Liunggjengen og Up With Downs skal varme opp publikum før Plumbo entrer scenen. Ledsagere med ledsagerbevis kommer gratis inn på konserten, som går av stabelen 31. oktober.

Fredag 20. november får kulturscenen besøk av Rumi Trio, med Javid Afsari Rad i spissen. Rad er i dag blant de fremste utøverne av det klassiske persiske instrumentet santur.

Tranby Skolekorps inviterer store og små til Disneykonsert på kulturscenen søndag 22. november. Da blir det gjenhør med musikk fra filmen Frost og andre Disney-klassikere, klokken 16.30 og 18.30.

2. - 6. desember presenterer Blott til lyst forestillingen Marie og julesnapperen, et muntert skuespill for hele familien, ispedd mye sang og musikk.

Mer informasjon om høstens program, finner du her.

Kommentarer til denne saken