LIER: I forbindelse med at 2015 er Friluftslivets år, har klima- og miljøminister Tine Sundtoft oppfordret alle landets kommuner til å kåre det fineste friluftslivsområdet.

Målet er at dette blir gjort i alle kommunene i løpet av Friluftslivets år.

Avstemningen er stengt fra og med fredag 2. oktober. Her har du de ferdige resultatene!

Ni områder

– Lier satser på friluft, og da brevet kom fra ministeren kastet vi oss på det med en gang. Vi ønsker at liungene, de som bruker disse områdene, skal være med å bestemme, sier Kristoffer Øverland fra Kultur og fritid i Lier kommune.

Derfor er ni områder plukket ut, og disse kan alle stemme over her. De som ikke har tilgang på en datamaskin kan skrive sin favoritt på en liste som legges på servicetorget på Rådhuset.

Målet har vært at et godt utvalg steder er på valg, og at dette er steder fra hele Lier.

– Det er nok også de mest populære og brukte stedene. I tillegg til stemmer hadde det vært fint med tilbakemeldinger fra folk om hva de tenker om disse stedene, sier Øverland, og tenker spesielt på om brukerne føler det trengs utbedringer eller endringer.

Kommentarer på dette kan legges inn på Lieropplevelser på Facebook.

Flere fordeler

Og det er ikke bare heder og ære som vanker på det stedet som vinner.

– Nei, det blir nok et område vi skal vurdere å satse ekstra på i 2016, forklarer Øverland.

Avstemningen vil også kunne gi kommunen et bedre bilde på hva som brukes av friluftsanlegg i forhold til hvor de bruker penger på. Men nå skal det også legges til at det ikke er alle stedene i avstemningen som driftes av kommunen.

En annen fordel med å vinne tittelen som Liers beste friluftslivsområde er at alle de valgte naturområdene vil bli inkludert i NAFs digitale veibok.

På sikt er også planen at naturperlene får plass i veibokens trykte utgave, men det forutsetter at mange nok kommuner stemmer fram sitt favorittområde.

Bildeserie

Hvilket friluftsområde er din favoritt?