Marits boksuksess

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Førsteopplaget av Marit Reiersgårds krimdebut ”Stolpesnø” er revet bort. Og kanskje blir det lansering i utlandet?

DEL

Marit Reiersgårds kriminalroman ”Stolpesnø” har fått stor oppmerksomhet og mye positiv omtale. Kun fire uker etter utgivelsen er forlaget i gang med å trykke opp nye bøker, etter at førsteopplaget på 3000 eksemplarer snart er utsolgt.


God mottagelse

- Ja, mottagelsen av boka har vært over all forventning, må jeg vel si. Det er klart man frykter på forhånd at boka skal forbigås i stillhet, men det har heldigvis ikke skjedd, smiler en fornøyd forfatter over kaffekoppen hjemme på Tranby.


I hovedstadsavisa VG er Marit og debutromanen viet romslig spalteplass, i form av et portrett i dobbeltoppslag. Moss Avis og Bergens Tidende er blant avisene som har gitt boka gode anmeldelser. Hun er dessuten blitt presentert i Dagbladet, NRK, Østafjells og ”Krimtimen” i NRKs P1. Og i Lierposten, selvfølgelig.
 

Og snart får hun besøk av Norsk Ukeblad, som skal gjøre et større portrettintervju med Marit og hele familien.


Utenlandslansering?

- Siden utgivelsen har det vært ganske travelt, men det er jo bare hyggelig. Jeg må jo bare nyte det så godt jeg kan, for det er klart at roen senker seg før eller siden, sier Marit, som da kanskje får tid til å begynne å tenke på oppfølgeren.


Marit kan også avsløre at det sitter konsulenter og leser Stolpesnø både i Danmark og Tyskland, med tanke på lansering i utlandet.
 

- Tenk om boka hadde blitt oversatt, det hadde vært helt fantastisk, sier Marit.


Velskrevet

Stolpesnø er altså Marit Reiersgårds debut som krim- og voksenbokforfatter. Det er en bok hun har arbeidet lenge og grundig med, etter å ha utgitt to barne- og ungdomsbøker. Utgivelsen er samtidig en drøm som er gått i oppfyllelse.


Stolpesnø er en nervepirrende, spennende og velskrevet kriminalroman, med gode og troverdige personskildringer – en såkalt ”page-turner”, som det heter på godt norsk. Vanskelig å legge fra seg.
 

Handlingen foregår hovedsakelig i Lier, og politietterforskerne, som skal etterforske en forsvinning og et mord, har ingen enkel jobb. Mye holdes skjult, og personene bærer på hemmeligheter som ikke tåler dagens lys. Hemmeligheter som røpes for leseren, men ikke for etterforskerne.
 

Og snøen som laver ned fra første til siste side, legger et dystert og tyngende teppe over lokalsamfunnet og blir en metafor for menneskenes mørke sider og skjulte spor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken