Herman og de 100 saksofonene

PAKKET OG KLART: Herman Støa Sannes (14) fra Lierskogen er klar for gigakonsert under den store saksofonkongressen i Strasbourg.

PAKKET OG KLART: Herman Støa Sannes (14) fra Lierskogen er klar for gigakonsert under den store saksofonkongressen i Strasbourg.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Herman Støa Sannes (14) gleder seg til å spille i verdens største saksofonensemble.

DEL

LIERSKOGEN: – Jeg kan nesten ikke vente. Dette er en sånn «once in a lifetime»-opplevelse, jubler Herman.

Sax 100

Det er under sommerens store saksofonkongress i Strasbourg i Frankrike at begivenheten skal finne sted. Herman er plukket ut som én av to unge saksofonister fra Norge, som har fått æren av å spille i det gigantiske orkesteret.

Orkesteret - som har fått navnet Sax 100 - består av 100 ungdommer under 18 år fra alle verdenshjørner.

– Jeg regner med at det blir bra trøkk, ja, smiler Herman, som allerede har fått tilsendt notene til repertoaret. Storensemblet skal blant annet gjøre en urfremføring – et stykke som er spesialskrevet for saksofonkongressen.

Det var et høydepunkt. Å spille på direktesendt TV foran 7000 tilskuere er ganske magisk.

Herman Støa Sannes

– Er spent

Saksofonkongressen arrangeres hvert tredje år, varer i fem dager, og består av mye mer enn selve konserten, blant annet opplæring. Og Herman legger ikke skjul på at han er både stolt og glad for å bli plukket ut som Norges representant i orkesteret.

– Ja, det er stort og jeg er veldig spent. Jeg kommer til å lære veldig mye, og jeg ser særlig frem til å møte og bli kjent med andre saksofonister fra mange forskjellige land, sier Herman.

I Spektrum

Stortalentet fra Lierskogen har – sin unge alder til tross – allerede gjort seg bemerket. I fjor gikk Herman hele veien fra Ungdommens kulturmønstring i Lier til landsmønstringen i Trondheim. Der ble han «oppdaget» av NRK og hyret inn til pauseinnslag under finalen i MGP Jr i Oslo Spektrum.

– Det var et høydepunkt. Å spille på direktesendt TV foran 7000 tilskuere er ganske magisk, sier Herman.

FÅR STØTTE: Herman Støa Sannes (14) mottok Lierstøtten under årets Lierdager og kvitterte med et nydelig solostykke for saksofon.

FÅR STØTTE: Herman Støa Sannes (14) mottok Lierstøtten under årets Lierdager og kvitterte med et nydelig solostykke for saksofon.

Herman har opptrådt under Ord og toner og Lier janitsjars sommerkonsert. Han spiller i Tranby skolekorps, og han får opplæring av Siw Sønstebø i Lier kulturskole, der han også er med i saksofonkvartetten Quattro Sax. Og kollega Eivind Holmboe Leifsen fra kvartetten er faktisk den andre norske deltageren i Sax 100 i Strasbourg.

Hermant har nylig fått økonomisk støtte både fra kulturskolens Drømmestipend og Lierstøtten.

– Det viser at jeg er blitt lagt merke til, og det er veldig hyggelig og oppmuntrende, sier Herman, som forteller at pengene skal brukes til å finansiere Frankrike-turen og investere i en ny sopransaksofon.

Artikkeltags