- Må hjem til Lier for å ikke glemme hvem jeg er

GJESTESOLIST: Tore Petterson er gjestesolist under konserten i Lierskogen kulturkirke kommende søndag.

GJESTESOLIST: Tore Petterson er gjestesolist under konserten i Lierskogen kulturkirke kommende søndag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Han er blitt en nasjonal kjæledegge. Derfor synes Tore Petterson det er ekstra viktig å komme hjem til Lier.

DEL

Søndagen står han i Lierskogen kulturkirke med Kongsberg-koret Laagen, Knut Nyheim og Siw Sønstebø.

– Jeg gleder meg så sinnssykt. Koret er helt unikt med et himla trøkk. En herlig og helt rå gjeng, sprudler Tore Petterson.

Må til Lier

Han er opprinnelig fra Tranby, men Tore Petterson har vokst seg videre inn i kjendistilværelsen som hele landets Tore - som komiker, artist og foredragsholder.

Hjertet banker imidlertid ekstra når han endelig skal hjem til Lier, og gjøre det han gjerne skulle gjort enda mer av. Å synge.

– Jeg er veldig opptatt av å finne «jordingen» min, og det gjør jeg når jeg kommer til Lier. Jeg har gjort mange artige ting, og er velsignet med et spennende og morsomt liv. Men jeg må hjem for å ikke glemme hvem jeg er, sier han.

Håper å se kjente

Koret Laagen kjenner han godt fra før. Ensemblet består av 35 sangere og fem musikere, og trekker fulle hus i Kongsberg-distriktet. Det er 25 år siden oppstart, og nå tar de endelig turen til Lier. Tore mener publikum har noe å glede seg til.

– Jeg er er gode venn med de som driver koret, og har kjent dem i mange år. Korets varemerke er skreddersydde arrangementer og gode solister. Det er tøft at de nå kommer seg ut til nye steder, sier han.

Og håper å se mange kjente fjes på tilhørerbenkene søndag kveld.

– Det kom mange fra Lier da vi hadde tilsvarende julekonsert på Kongsberg i fjor, så jeg håper å se mange gamle naboer denne gangen også. Jeg gleder meg i hvert fall veldig. Jeg har ikke vært i Lierskogen kulturkirke siden jeg gikk i barnekor på Tranby, og vi hadde konserter og øvelseshelger der. Det blir veldig stas å komme tilbake.

Egen utgivelse?

Tore Petterson er tydelig på at han gjerne skulle brukt mer tid på sang og musikk.

Han skriver egne låter, og ser ikke bort fra at det dukker opp en utgivelse en eller annen gang.

– Jeg gikk på musikklinjen på St. Hallvard, og studerte musikk videre også. Det var en tanke om at det var det jeg skulle drive med. På den annen side er det ikke bare å hive ut et album heller.

Men akkurat nå er kalenderen rimelig full. Ikke minst er han en ettertraktet foredragsholder.

– Jeg har fullt opp med foredrag fram til mai. Det er noe jeg trives veldig godt med, og som jeg ønsker å gjøre mer av.

Det er i hans foredragsserie om mobbing han henter fram den alvorlige og undrende Tore.

– Det er gøy å ha det gøy, men det må være en motvekt også, en balanse, sier han.

– Og når får vi se en utgivelse av og med Tore Petterson?

– Jeg vet ikke. Kanskje det plutselig kommer noe? Jeg skriver egen musikk, men innser samtidig at jeg ikke er en type hardtarbeidende musiker. Jeg har så mye annet i meg, og har hatt behov for å jobbe med humor og «disse TV-greiene mine». Men du skal aldri si aldri. Kanskje jeg låser meg inn med noen musikere for å få fullført et album, humrer han.

Artikkeltags