Tusener trosset gråværet

Det var få sure miner å se under Karius & Baktus-forestillingen.

Det var få sure miner å se under Karius & Baktus-forestillingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det ble ingen publikumsrekord i år, men rundt 2000 mennesker trosset regnværet og fant veien til Jordbæreventyret lørdag.

DEL

- Det har vært et jevnt sig av folk i hele dag, forteller festivalsjef Fredrik B. Trolsrud, som selvsagt hadde ønsket seg strålende sol akkurat denne dagen.

- Men det viktigste er at arrangementet blir gjennomført på en god måte, og at folk koser seg.

Og det så det absolutt ut til at folk gjorde. Ikledd regntøy eller utstyrt med paraply var det bare å ta for seg av mat, drikke og opplevelser på Svangstrand og i Trollskogen.

Store og små flirte og lo av krumspringene til Karius og Baktus på teaterscenen, og jordbærkongen Simen Myhrene hadde nok å gjøre med å dele ut jordbær til alle som kom ned mot stranda.

Etter forestillingen på scenen ble det raskt kø for å komme inn på prinsesseskolen, der alle ble iført strutteskjørt og krone, før de fikk høre eventyr og lære hvordan de skulle te seg som ekte jordbærprinsesser.

Ved kirka gikk vaffelpressa Ingrid på høygir for å steke nok vafler til alle som skulle inn i Trollskogen.

- Jeg bare gikk helt vanlig, og så kom det plutselig et troll hoppende ut av skogen. Da skvatt jeg skikkelig, forteller Marthe Borgen Moe (11) fra Reistad.

Sammen med venninnen Linnea Nesset (11) fra Lierbyen fant hun både gull og sølv i skogen, og fikk hilse på selveste Trollskog-heksa.

- Og så fikk vi blåbærsaft i premie, forteller Linnea.

Og selv om sola uteble, var det faktisk flere som kastet seg utfor vannsklia, som ble gjort ekstra glatt ved hjelp av litt Zalo.

- Kjempegøy, syntes Sandra Tennefoss (8), John Anders Finsveen (13), Haakon Aaland (10) og Mikkel Fjellheim Aune (9), som holdt det gående i en hel time.

Og på vei hjem kunne alle som ville sikre seg ferske grønnsaker, frukt og bær fra lokale produsenter.

Artikkeltags