JENSVOLL: Og instruktør Stig Aspli har mesterlig sørget for at forestillingen foregår uten dødpunkter, der tempo og intensitet varierer mellom det forrykende forrykte og det mer ettertenksomme.

Her veksler det brått mellom latter og tårer. Og publikum responderer – det sikreste bevis på at oppsettingen har lykkes.

Rollefigurene

Scenen på St. Hallvard videregåendes dramasal er befolket av et – mildt sagt – outrert persongalleri.

De fleste rollefigurene og selve handlingen er kjent fra det klassiske eventyret, men forfatter Bjørn Endreson har tatt seg enkelte friheter, særlig i replikkføringen.

De to stesøstrene, Tutta og Mathilde, er akkurat så passe ufordragelige og usympatiske med sine hysteriske gneldrestemmer.

Og snille Askepott er akkurat så passe yndig da hun kommer skridende inn på scenen som en - ja, nettopp, prinsesse - i sin fremtryllede ballkjole, at det faktisk går et sukk gjennom publikum.

Vi møter også slottets sjarmerende kjøkkenpersonale, under ledelse av Tommeltott. Sjarmere gjør også de tre fine og fjonge frøknene – Bink, Bank, Fuglefrø fra landet, samt den divaaktige skuespillerinnen Frøken InSpe.

Fattigmor Fe og de to fattigbarna er viktige for handlingens fremdrift. Det er også i høyeste grad den fornøyelige Veiviser Armslag Olsen. Lillemus-mei og slottsrotta Pillevekk er både spretne og smarte…. og forelsket. Prinsen er i det tankefulle og melankolske hjørnet. Og forelsket, han også, naturligvis.

Søren klype

Og sist – men absolutt ikke minst – den ustyrtelig urkomiske figuren Søren Klype. En kleptoman overhoffmester og hestepasser, som tilsynelatende lider av alle de talefeil det er mulig å lide av. En klassisk teaterkomediefigur som Aurora Teien bærer på sine unge skuldre. Og publikum ga seg ende over.

Pianist Ingrid Trøym Lerheim la på musikkillustrasjoner og var kapellmester under sanginnslagene, mens Ingjerd Wium Karlsen er mesteren bak de fantastiske kostymene.

I sin niende forestilling på like mange år, kan Høvik barne- og ungdomsteater innkassere nok en teatertriumf. Mye arbeid ligger bak for å dra i land en såpass lang og replikktung forestilling. All ære til barna og ungdommene på scenen og til de voksne i kulissene.