Små barn - stor kunst

AFRIKANSKE MASKER. Håvard Norland Skøien (4 1/2) beundrer den flotte masken Trym Nilsen Lie (5 1/2) har laget.

AFRIKANSKE MASKER. Håvard Norland Skøien (4 1/2) beundrer den flotte masken Trym Nilsen Lie (5 1/2) har laget. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Til og med kunstner Morten Viskum lot seg imponere over kunstutstillingen i Utsikten barnehage.

DEL

- Dette var en overraskende rikholdig, morsom og spennende utstilling. Jeg visste ikke at de hadde jobbet så mye og laget så mange varierte kunstverk. Så dette var inspirerende, ikke minst fordi det er så godt å se at barn ikke bare sitter og spiller dataspill, men fortsatt kan klippe, male og lime med sine egne hender, sa Morten Viskum, kjent fra Vestfossen Kunstlaboratorium.

Sammen med nevøen sin, Ola Viskum (5), som går i Utsikten barnehage, sto han for åpningen av utstillingen fredag 27. mai. Barnehagen fikk også en bok og et kunstverk i gave av Olas onkel.

- Jeg får ofte spørsmål om å åpne utstillinger, men dette er første gang jeg har sagt ja. Jeg kunne jo ikke si nei til Ola, smilte Viskum, før stolte foreldre, besteforeldre, søsken og ansatte i barnehagen nærmest stormet inn for å beundre alt det barna hadde laget.

TEMA OG TEKNIKKER.

Og inne var det virkelig mye flott å se, fordelt på ulike temaer og gjort med ulike teknikker. Fargerike afrikanske masker, hvite og blå vintermotiver, nydelige sommerfuglmalerier, og festlige elgmalerier var bare noe av det de flittige kunstnerne hadde produsert. Elgmaleriene - eller trykkene - var forresten laget av saften fra blåbær og tyttebær, som barna selv hadde plukket rundt barnehagen i fjor høst.

Ulrick Lian Karlsen (3 1/2) hadde laget en kjempefin sau, som sto utstilt på en seilskute sammen med en katt, en hund og en hane.
- Det var litt vanskelig. Først måtte jeg lage kroppen, og så måtte jeg male den, og så limte jeg på øyne og ører og hale, forteller Ulrick, som hadde klart å holde kunstprosjektet hemmelig for dem der hjemme.

KLEDD FOR ANLEDNINGEN.

Ida Fredrikke Kjellmann (12) lot seg imponere av sin halvannet år gamle lillesøster Mia Marielle Simensens vinterbilde, og hadde - uten å vite det - kledd seg i et antrekk som matchet Mias kunstverk perfekt!

Og, som seg hør og bør på en utstillingsåpning, var det sprudlevann i høye glass, fingermat på små pinner, og kaker til alle som ville smake.

- Denne utstillingen har vi jobbet hardt og lenge med, barna har brukt mange timer med dyp konsentrasjon og mye skaperglede. Og de ansatte har vist stor entusiasme, så i dag har vi lov til å være stolte av oss selv, smilte daglig leder Frøydis Aasmundseth.

Glemt var den lille skuffelsen over at de ikke fikk stille ut i Galleri Perrongen, slik de har gjort tidligere.

Artikkeltags