Prinsesser, (tann)troll og jordbær

MMMMMM... Jordbær smaker godt, synes prinsessene Andrea Lothe Sætha (5) (t.v.) og Vårild Skaar Thorsrud (9). Lørdag kan du møte dem og mange andre på Jordbæreventyret i Sylling.

MMMMMM... Jordbær smaker godt, synes prinsessene Andrea Lothe Sætha (5) (t.v.) og Vårild Skaar Thorsrud (9). Lørdag kan du møte dem og mange andre på Jordbæreventyret i Sylling. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Lørdag braker det løs med årets Jordbæreventyr i Sylling. Med prinsesseskole, Karius og Baktus-forestilling, trolltelefon og mengder av deilige jordbær, skulle alt være klart for sommerens friskeste opplevelse.

DEL

– Vi ligger godt an, absolutt. Det er alltid mye som skjer i sluttfasen, men vi har god kontroll og mange frivillige på plass, sier festivalsjef Fredrik B. Trolsrud, noen dager før eventyret starter.

Med programmet klart og rundt 230 frivillige parate, håper han årets arrange-ment skal slå publikumsrekorden fra i fjor, på 5000 besøkende. 


Små endringer

Trolsrud forteller at Jordbæreventyret i år går ut på veldig mye av det samme som i fjor – med enkelte forbedringer og nyheter.

– Konseptet fungerer, så vi holder oss til det, men vi ser også på tilbakemeldinger med hensyn til forbedringer, sier han.

Av endringene er nok den største at jordbærgården ikke er et stoppested i år, bussen vil heller slippe publikum av ved Sylling kirke. Derfra går turen via Jordbærkongen Simen Myhrenes jordbæråker, til Trollskogen.

På veien til Trollskogen går man forbi Menighetsrådets salgsbod, hvor man kan få kjøpt drikke, pølser og ikke minst vafler fra vaffelpressa Ingrid, som steker vafler i forrykende fart.

Vaffelpressa – eller vaffelkarusellen – lager åtte vafler om gangen, og bak oppfinnelsen står Syllingdølene Ole Myhrene og Åge Kålhus.

– Tidligere har det vært et par flaskehalser, både ved gården, i Trollskogen og ved matservering. Dette har vi prøvd å rydde opp i, forklarer Trolsrud.
 

Liv på stranda

I Trollskogen kan store og små møte både troll og andre overraskelser. Nytt denne gangen er muligheten til å snakke med trollet i trolltelefonen, og at de barna som tør, kan få lugge håret til et sovende troll.

– Ellers prøver vi å samle litt flere av aktivitetene i strandområdet, hvor vi blant annet mener vi har Buskeruds største overbygde sandkasse, vanngledesspreder og vannsklier. Vann er i det hele tatt stas, ler Trolsrud.

Det er også i strandområdet årets barneforestilling holdes. Hele tre ganger blir Karius og Baktus spilt på scenen av Egal Teater. Også den store nyheten, prinsesseskolen, blir å finne på stranden.

Her kan alle småprinsesser ta del i prinsesse Koronas prinsesseskole.

– De vil lære å oppføre seg som en jordbærprinsesse, gå på rød løper og neie, klappe, trampe, vinke og selvsagt lære å spise jordbær som en ekte prinsesse. Møt gjerne opp med egen krone, det er bare moro, men ellers har vi det også, ler Trolsrud.

Husk gode sko

I år blir det ikke mulighet til å ta med seg barnevogn inn i Trollskogen. De må settes igjen ved bussholdeplassen, og kan hentes etter turen gjennom skogen. Festivalsjefen ønsker å presisere at gode sko er viktig.

– Trollskogen ligger i et skogsterreng som er ganske bratt til tider, så godt skotøy er viktig, sier han, og anbefaler samtidig at de aller minste barna og personer med bevegelseshemning ikke begir seg inn i skogen.

– Så huskelisten når du skal på Jordbæreventyret er gode sko, badebukse og prinsessekrone?
 

– Ha ha, ja, og mye godt humør, ler Trolsrud, som gleder seg stort til arrangementet.

Jordbærfest for de voksne

Om kvelden er det bare for de voksne å ta på seg danseskoene, forberede lattermusklene på en heftig treningsøkt, og komme seg ned på Svangstrand.

På scenen blir det nemlig både stand up og musikk.

Blant annet skal bandet Hitmachine spille opp til dans, og med et repertoar som strekker seg fra Abba til AC/DC, lover det godt for liv og moro.

Det blir også salg av både mat og drikke under Jordbærfesten.

Artikkeltags