Om vennskap, Vilde og en valp

Forfatter Marit Reiersgård Bredesens nye bok er i salg fra slutten av juli. Datteren Vilde og hunden Uno har vært til inspirasjon.

Forfatter Marit Reiersgård Bredesens nye bok er i salg fra slutten av juli. Datteren Vilde og hunden Uno har vært til inspirasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Marit Reiersgård Bredesen er aktuell med ny bok. To års skrivearbeid er kronet med barne- og ungdomsboka Valpen til Vilde.

DEL

Og det er en glad og lettet forfatter vi møter på verandaen hjemme på Tranby over en kopp kaffe og et fat friske jordbær. Vi møter også Marits datter, som har lånt bort navnet sitt til hovedpersonen, og familiens hund Uno, som har vært til inspirasjon, men som ikke er noen valp lenger.

- Jeg må bare få understreke at boka ikke handler om min datter, sier Marit.

SAVNER EN VENN.

Bokas Vilde er ei ung jente, som har tre store ønsker. Hun ønsker seg en venn, en valp og at klassevenninnene vil komme i bursdagsselskapet hennes.
Men jentene i klassen har andre planer. De skal arrangere «bling-blang-disco-party», og Vilde er ikke invitert.

Vilde kjenner seg ganske ensom – hun har bare en pappa og en mamma, som maser altfor mye, samt en fantasivalp. Vilde får merke fortvilelsen ved å bli holdt utenfor, og hun føler savnet av en venn.
- Vilde er i en situasjon de fleste barn og unge – også gutter - vil kjenne seg igjen i, tror Marit.

LEVENDE SPRÅK.

Valpen til Vilde er ei vakker og vemodig bok, som også er velegnet til høytlesning på grunn av Marits lekne og lettbente språk og hennes rause og levende billedspråk.

- Jeg jobber mye med språket. Språket var nok også en viktig årsak til at forlaget ville satse på boka, for selve tematikken er jo både velkjent og velbrukt, sier Marit.

ENDER GODT?

Da Marits datter Vilde leste det første utkastet av boka, syntes hun at mamma burde gjøre slutten litt mindre trist.

- Og det var nok et godt tips, for forlagets konsulent rådet meg til det samme, ler Marit, som forandret slutten slik at fortellingen ender med et håp.
Vilde har ennå ikke lest det endelige utkastet, og hun er kjempespent.

Og vi skal ikke røpe noe mer, men foreldre som leser boka høyt for de små bør muligens utstyre seg med et lommetørkle.

Marit forteller at hun gjerne skriver flere bøker for barn og unge,
- Å skrive barnebøker gir en helt egen og spennende utfordring, sier hun.

Valpen til Vilde er ventet til bokhandlerne fra slutten av juli.

Artikkeltags