Lytt til musikkperlene fra Lier

Ellen Xylander er en av mange liunger som vet å skape god musikk.

Ellen Xylander er en av mange liunger som vet å skape god musikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er produsert mye musikk, både fra Lier og om Lier. Sjekk Lierpostens utvalgte her, og hør historiene bak noen av sangene og låtskriverne!

DEL

LIER: At Lier er en kulturkommune hersker det liten tvil om. Og med sang og musikk i ethvert hjørne er det på det rene at mye av dette også når utenfor kommunegrensa vår.

Flere av sangene har også nådd Spotify, verdens største musikkstrømmetjeneste. Vi i Lierposten ønsker å ta en nærmere kikk på hva vi finner av Lier-relatert musikk, enten det er musikk om Lier eller fra Lier.

Av mange godt skodde profiler innenfor kulturmiljøet har vi blant annet Ellen Xylander, som med sangen «One day we’ll make it home» gjorde musikkvideoinnspilling i California-ørknen utenfor Los Angeles i USA.

Føler seg fri i Lier

Hun legger ikke skjul på sin forkjærlighet for hjembygda Lier, og mener dette har stått sentralt i grunnlaget for musikkarrieren hennes.

– Det å være fra Lier betyr så mye for meg som artist og låtskriver også i dag, hvor jeg har bygda i ryggen når jeg nå satser på musikk. En sånn støtte er uvurderlig, sier Xylander, og utviser stor takknemlighet for at musikken hennes nå også synliggjøres ytterligere for sambygdingene i Lier.

Hun mener at Lier som område i seg selv har formet og satt sitt preg på hvordan hun lager musikken i dag.

– Å få puste inn frisk luft og føle seg fri, og omgås solide mennesker på et sted man føler tilhørighet, det gir et nødvendig grunnlag for å skape harmonisk musikk. Og det har på mange måter blitt mitt varemerke i dag, harmonisk, kommersiell musikk, sier hun.

Tekst ble tegneserie

Men ikke bare Xylander har gjort suksess med Lier-musikk. Tommy Sydsæter sin lyriske kreativitet har slått igjennom både via musikk og tegneserier.

For mange er han kjent som mannen bak suksessfylte og kritikerroste Pyton, men kontaktnettet innenfor tegneseriebransjen har også kommet musikken hans til gode.

Deler av sangteksten til Lady Midday sin «Magic All Around» fra albumet «Shadows of Your Mind» ble nemlig gjengitt i julealbumet til den kjente tegneserien Nemi.

– Jeg kjenner Lise (Myhre, skaperen bak Nemi, journ.anm) og jeg tenkte på henne da jeg skrev denne teksten. Den var først ment som et dikt, men ble etterhvert til denne låten. Den er skrevet som en hyllest til henne og Nemi, og hun falt for den, og ville bruke den i tegneserien, sier Sydsæter.

Den ble senere trykket i julealbumet, samt andre steder som blant annet Dagbladets lørdagsmagasin med et hundretusentalls lesere.

Men det finnes flere enn bare Xylander og Sydsæter som har bidratt med musikk fra Lier. Vi i Lierposten ønsker å ta en nærmere kikk på hva vi finner av Lier-relatert musikk, enten det er musikk om Lier eller fra Lier.

Har du tips? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på web@lierposten.no eller SMS med kodeord LITIPS til 2005.

Her kommer et knippe musikkperler fra Lier!

Artikkeltags