- Det er jo ikke noe moro å investere en god slump penger i et kunstverk, og så ikke bli helt fornøyd likevel når man får det opp på veggen hjemme, fordi det ikke passer helt med lyset og omgivelsene der, synes Eva Solheim, som holder åpne dører i Galleri perrongen på gamle Lier stasjon i Lierbyen 13.,14., 20. og 21. oktober.

Utstillingen i første etasje og det åpne atelieret på loftet disse to helgene er kommet i stand i forbindelse med kunstrunden Kunst rett vest, der man kan besøke en rekke ulike kunstnere i deres atelierer i de 13 kommunene vest for Oslo. 

Fellesutstillingen er på Galleri Trafo i Asker, der alle kunstnerne som er plukket ut av juryen til å delta i kunstrunden, stiller ut ett av sine kunstverk. Tidligere år har en rekke Lier-kunstnere blitt tatt ut til å delta, men i år var det kun Solheim som kom gjennom juryens nåløye her i Lier.

De som tok turen innom lørdag, var uansett storfornøyde med det de fikk se.

- Vi har ventet på å få se flere av bildene til Eva, så dette var kjempeflott. Hun har noen spennende, udefinerbare landskapsmalerier som gir rom for å tolke selv. Problemet er bare at jeg ikke klarer å bestemme meg for hvilket bilde jeg helst vil ha på veggen i stua hjemme, sa en av de besøkende da Solheim åpnet dørene lørdag. 

Da var det at kunstneren tilbød henne å låne med seg kunstverkene hjem for å se hvilket som passet best på veggen hennes.

- Det er jo helt fantastisk, syntes den kunstinteresserte damen fra Tranby.

- Så lenge jeg får dem tilbake før utstillingen neste helg, så skal nok det gå bra, smilte Solheim, som er kjent spesielt for sine fjellandskaper med hvitt, blått, brunt og grått som hovedfarger. 

- I sommer har jeg malt en del på hytta i Sverige, og da ble jeg inspirert til å bruke mer varme farger i bildene fra skjærgården. Det har vel ikke skjedd før at jeg har brukt både rødt og rosa i bildene mine, smilte kunstneren, som allerede før Lierposten kom, hadde gitt opp å holde tellingen på hvor mange som hadde vært innom.