JordbærEventyr - uansett vær

JORDBÆRKONGEN Simen Myhrene deler rundhåndet ut av sine saftige og søte jordbær. (Foto: Jordbæreventyret)

JORDBÆRKONGEN Simen Myhrene deler rundhåndet ut av sine saftige og søte jordbær. (Foto: Jordbæreventyret)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

- Jeg synes værmeldingene blir stadig bedre, jeg.

DEL

Det sier JordbærEventyrets nye festivalsjef, Sigurd Sylling.

Han er stadig innom yr.no for å sjekke været, og synes det ser stadig bedre ut for lørdagen.

- Vi har alt annet klart, men været er det vanskelig å ha kontroll på. Men 16 grader og lite grann nedbør kan vi leve med. Og en del kommer nok til å bade uansett vær, tror eventyrsjefen.

REDNINGSAKSJON.

Han tror mange vil like den nye Bukkene bruse-bro i Trollskogen, og at luftgeværskytingen blir morsomt for de større barna.

- Dessuten vil brannvesenet gjennomføre to overflateredninger ute på fjorden. Det kommer til å bli et nokså reelt scenario, så det tror jeg blir spennende og nyttig for både store og små. Folk skal i alle fall ikke kjede seg.

Arrangørene har for sikkerhets skyld kjøpt telt, slik at folk skal kunne trekke inn under tak når de spiser - både på dagen og om kvelden.

KOSTER MER.

Billettene for å komme inn på JordbærEventyret har steget noe i pris siden sist. Nå koster det 100 kroner per person - dersom du ikke er under to år.

- Grunnen til det er blant annet at vi har en god del større utgifter til bussleie. Vi skal ha tre busser som vil gå i skytteltrafikk hele dagen, mellom parkeringsplassen og Jordbærgården. Og så vil bussene frakte vogner ned igjen til stranda, slik at folk slipper å ta dem med seg gjennom Trollskogen.

- Og når man først har løst billett, er jo alt av aktiviteter gratis. Hele pakken blir bare bedre og bedre, og da tror jeg folk er villige til å betale de ekstra kronene også, sier Sylling.

Som vanlig vil man kunne spise så mye jordbær man bare orker på Jordbærgården til Simen Myhrene, og på Smakstunet byr kokkene på smaksprøver av jordbær i nye og spennende varianter - for eksempel jordbærsuppe.

På gården kan man selvsagt også hilse på dyrene og få en ridetur på en av ponniene. Rebusløypa gir dessuten trening for de små grå.

TROLL, GULL OG FLAGGERMUS.

I Trollskogen kan man møte både snille og litt skumle troll, lete etter gullklumper, finne flaggermus, hilse på en bjørn, rappellere ned en fjellvegg, og gå over den flunkende nye Bukkene Bruse-brua.

I enden av Trollskogen ligger Heksehuset. Heksenes oppgave er å passe på at trollene holder seg i Trollskogen.

- Heksene som bor her lager et heksebrygg av ingrediensene du finner i Trollskogen. De barna som klarer å finne noen av ingrediensene på veien gjennom trollskogen og leverer det til heksa, får premie, forklarer eventyrsjefen.

NYE AKTIVITETER.

I strandparken på Svangstrand venter nye muligheter og aktiviteter. Arrangørene har laget tre vannsklier for anledningen, pluss at de setter opp en spreder man kan bade i, hvis man ikke heller vil padle kajakk eller ta med familien på kanotur.

- På scenen kan man i år oppleve en familieforestilling med Barne-TV-kjendisen Heidi Marie Vestrheim, et show hun kaller Knølhvalen Kai, før Sylling Barneteater presenterer sin nye musikalforestilling, sier Sylling.

Hvis man trenger en avveksling fra badingen, kan de minste kjøre tråtraktor, eller hilse på Pelle Politibil og kanskje en brannbil. De litt større kan som nevnt skyte med luftgevær.

LOKAL MAT.

Og man skal ikke trenge å gå verken sulten, tørst eller tomhendt hjem fra årets JordbærEventyr.

- Det vil bli god anledning til å slukke både tørst og sult både på Jordærgården og på stranda, og på vei hjem kan man handle friske Sylling-grønnsaker fra Grønnsaktorget, like ved parkeringsplassen, reklamerer festivalsjefen.
 

COUNTRYFEST PÅ KVELDEN.

Countryartisten Steff Nevers skal sørge for musikk og god stemning under Jordbærfesten for de voksne på Svangstrand lørdag kveld.

Drammenseren ble i 2008 omtalt som tidenes største norske debutant av Universal Music, og har siden solgt til gull og gjort det bra på VG-lista.

I 2010 ble han også nominert til Spellemannsprisen for beste countryalbum.

Bandet Solbrent vil også gjøre sitt for å lokke folk ut i en svingom eller to utover kvelden og natta.

Artikkeltags