Himmelsk SalmeKlang

SalmeKlang består av Mari Klingen, liungen Knut Ingolf Brenna, Per Erik Olsen og Jo-Martin Grosås Nordbø.

SalmeKlang består av Mari Klingen, liungen Knut Ingolf Brenna, Per Erik Olsen og Jo-Martin Grosås Nordbø. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I dag lanserer liungen Knut Ingolf Brenna og gruppen SalmeKlang sin nye singel «Eg er ein gjest i verda». 1. juni kommer albumet, «Himmelveg».

DEL

Med på singelen er også folkemusiker Kim André Rysstad, kjent blant annet fra Melodi Grand Prix, og som nominert til Spellemannsprisen i fjor.

Rysstad var på konsert med SalmeKlang i 2010, og ble bergtatt av bandets vakre musikalske landskap.

– Første gang jeg hørte SalmeKlang var i kirken hjemme på Rysstad. Musikken og stemmen til Mari fylte kirkerommet med de vakreste ord og toner. Det føltes som om tiden sto stille den timen. At jeg nå har fått ta del i en liten del av deres musikalske univers er en ære, sier folkemusikeren.
 

En spennende prosess

Beundringen er i høyeste grad gjensidig.

– Det var kjempestort for oss å få med oss Kim André. Han har jo markert seg sterkt innenfor folkemusikken, og det passer jo perfekt i og med at mange av de salmene vi spiller er gamle religiøse folketoner. Derfor var han en vi veldig gjerne ville samarbeide med, sier gitarist Knut Ingolf Brenna fra Tranby.

Han forteller om en spennende prosess i studio da opptakene ble gjort.

– Vi ønsket at det skulle være rom for litt spontanitet i studio, derfor valgte vi å ikke arrangere alt var ferdig på forhånd. Dermed ble det en ekstra nerve i det, og en veldig positiv opplevelse.

- I tillegg til at hans stemme passer perfekt sammen med stemmen til Mari, vokalisten vår, fikk han også et eget parti der han fikk «slå seg litt løs» og briljere litt. Det tror jeg han syntes var gøy, forteller Knut Ingolf.

Håper å få spille i Lier

Sammen med SalmeKlang skal han holde en del konserter i sommer.

– Jeg krysser fingrene for at vi kan få spilt i Lier også, det hadde vært helt strålende, sier Brenna.

Gruppen skal ha releasekonsert for den nye platen i Oslo 8. juni og i Kristiansand dagen etter. Man kan imidlertid kjøpe albumet fra og med 1. juni, og singelen er altså ute på iTunes nå.

Hør SalmeKlangs versjon av "Eg er ein gjest i verda" her, og les mer om albumet "Himmelveg" i Lierpostens papirutgave torsdag 10. mai.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken