Får hjelp fra ungdommen til å skape julestemning

JULEKONSERT: Drammen Symfoniorkester har med seg både solister, kor og dansere under lørdagens konsert.

JULEKONSERT: Drammen Symfoniorkester har med seg både solister, kor og dansere under lørdagens konsert. Foto:

Når Drammen Symfoniorkester og solister inntar Bragernes Kirke på lørdag, får de følge av 60 sangere og fire dansere fra St. Hallvard videregående skole. – Gi ungdommen kultur før idretten tar dem, sier arrangør Terje Brun-Pedersen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: – Det er viktig å involvere ungdommen. Fiolin er like viktig som fotball, og mitt ønske er at kulturen og idretten skal være likestilt i samfunnet vårt, sier Brun-Pedersen.

Han har en lang CV når det gjelder å arrangere kulturbegivenheter. I fem år sto han blant annet bak festforestillingen i Drammens Teater på 17. mai. Denne gang trommer han sammen til en variert julekonsert i Bragernes Kirke.

Lokale talenter

Drammen Symfoniorkester får med seg solistene Kristin Bjerkerud fra Den Norske Opera og Carl Henrik Kværne Nilsen, som gikk til finalen i Norske Talenter. I tillegg fylles scenen med elevkoret og fire dansere ved St. Hallvard videregående skole.

ELEVER: Elevkoret og dansere fra St. Hallvard videregående skole deltar i lørdagens konsert i Bragernes kirke.

ELEVER: Elevkoret og dansere fra St. Hallvard videregående skole deltar i lørdagens konsert i Bragernes kirke. Foto:

– Det er viktig å få med ungdommen, og det er veldig gøy å få jobbe med å utvikle lokale talenter. I denne konserten får de muligheten til å jobbe sammen med veldig flinke musikere – og ikke minst Kjetil Bjerkestrand, som har laget arrangementene til konserten.

– Bjerkestrand har arrangert musikk for er lang rekke internasjonale stjerner, og er selv med på lørdagens konsert, sier Brun-Pedersen.

Like viktig som fotballag

Brun-Pedersen er opptatt av kulturens kår, og er veldig glad for samarbeidet med elevene på St. Hallvard.

– Det at de får jobbe med profesjonelle krefter er meget nyttig. Vi håper det gjør at flere ser på kulturen som noe de vil satse videre på. For en by som Drammen, så burde egentlig det å ha et profesjonelt symfoniorkester være like viktig som et profesjonelt fotballag, sier Brun-Pedersen.

Lørdagens konsert byr på et bredt spekter rent sjangermessig. Det blir både populærmusikk, klassiske smakebiter og tradisjonelle julesanger. Det hele avsluttes naturligvis med fellessang av «Et barn er født i Betlehem» og «Deilig er jorden».

Erfaren dirigent

– Det blir et flott program, både mektig og stemningsfullt. Carl Henrik Kværne Nilsen bidrar i de mer populærmusikalske innslagene, mens Kristin Bjerkerud er solist på de mer klassiske verkene, sier Brun-Pedersen.

Drammen Symfoniorkester, som består av amatørmusikere fra distriktet, består av 60 musikere, mens koret teller 55 sangere. Dirigent for både kor og orkester er Steffen Kammeler, som har erfaring fra både operaen i Hamburg og fra Den Norske Opera. Han underviser også ved St. Hallvard, og har dirigert Drammen Symfoniorkester en rekke ganger.

Artikkeltags