Korona-pasient ble erklært frisk, så testet han positivt

Én person har retestet positivt på korona og er igjen satt i hjemmeisolasjon.

DEL

Dermed er antallet med bekreftet smitte i Lier nå fire personer.

– Personen er utenfor tidskravet på 21 dager siden første positive test, men er fremdeles klinisk syk. Personen skulle dermed ikke vært tatt ut av oversikten over smittede. Etter konferering med infeksjonsmedisiner ved Drammen sykehus er personen gjeninnsatt i isolasjon, skriver Lier kommune i en pressemelding.

41 personer i Lier har fått påvist smitte. 37 er friskmeldt og én eldre person er død.

Fortsatt er én person innlagt på sykehus.

Én kvinne og tre menn er bekreftet smittet. Gjennomsnittsalderen på disse er 48 år.

Åtte personer som er knyttet til kjent smittetilfelle er i karantene.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken