Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen åpner for fritidsaktiviteter for barn og unge

Lier kommune åpner for at barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter både ute og inne.

Aktivitetene må kunne gjennomføres uten foresatte til stede, presiseres det i en pressemelding fra kommunen.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan åpne opp for at barn og unge kan delta på kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter. Det vet vi at mange har ventet på, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal, som minner om at det fortsatt ikke er mulig å arrangere turneringer, kamper og stevner.

Ungdomsskolene i Lier går nå fra rødt til gult nivå, men skolene beholder undervisningsplanene som allerede var lagt for denne uken.

Den reviderte forskriften for Lier gjelder inntil videre, og skal opp som sak i kommunestyret 9. februar.

Haller og vaksinering

Selv om barn og unge nå kan gjenoppta fritidsaktiviteter, kan noen aktiviteter i perioder fremover bli berørt av at idrettshaller skal benyttes til koronavaksinering.

I Lier kommunes beredskapsplan er idrettshaller definert som lokaler for blant annet massevaksinering. I første fase av vaksineringen er det snakk om å benytte 1500 kvadratmeter i tilknytning til Hegghallen.

– Vi er lei oss for at bruk av denne hallen til vaksinering går utover barn og unges fritidsaktiviteter. Vi gjør alt vi kan for å skjerme barn og unge. Men det å gjennomføre en vaksinering av flere tusen liunger midt i en pandemi, er som å håndtere en krisehendelse i krisen. Samtidig er det vaksinering som gjør at vi kan få hverdagen vår tilbake, sier ordføreren.

Lier kommune får varsel fra Folkehelseinstituttet rundt fem dager før mottak av vaksiner. Dermed kan det oppleves at haller må stenges på kort varsel.

Kriterier må oppfylles

Bak valget om å bruke idrettshallene ved Hegg, Sylling og Heia som lokaler til koronavaksinering ligger det en grundig vurdering. Lokalene som skal brukes til vaksinering må blant annet oppfylle krav om størrelse, tilgjengelighet og IKT- og fiberkapasitet.

I tillegg må det være fasiliteter som oppvarming og toalett for dem som skal vaksineres, og pauserom, skifterom og kjøkken for dem som skal jobbe.

Det er gjort vurderinger av flere andre lokasjoner, som samfunnshus, skoler, næringsbygg og telt. Lier kommune får dessuten henvendelser med forslag til lokaler som kan brukes til vaksinering, og disse sjekkes ut.

– Vi gjør fortløpende vurderinger for å se om andre lokaler enn idrettshallene egner seg til vaksinering, men per i dag er det altså idrettshallene som er best egnet med tanke på kriteriene som må oppfylles, sier ordføreren, og oppfordrer liunger som kjenner til egnede lokaler om å ta kontakt.

Prosjektleder for koronavaksinasjonsprogrammet i Lier, Heidi Kristin Ringstad, understreker at det kan hende kommunen finner andre egnede lokasjoner når vaksineringen av yngre grupper starter og vi går inn i en varmere årstid.

– Dette vurderer vi hele tiden, sier Ringstad.

Kommentarer til denne saken