Lier er best i landet på UKM.

Med over 200 påmeldte deltakere ligger vår kommune helt i landstoppen sett i forhold til antall innbyggere.

Vi har all mulig grunn til å være stolte av Lier som kulturkommune. Tross mangelfulle scener og sjabre øvingslokaler, så popper det opp talenter fra «hver grend».

Engasjerte ungdommer som ivrer etter å vise seg fram for et publikum.

Helgens UKM-mønstring i Lier er intet mindre enn imponerende. Ikke bare er det et stort antall deltakere. Hele arrangementet er styrt av ungdommen selv.

Et arrangement av og med unge, men for alle.

Den lovende tegneren Johanne Eikå Bergill (18) holdt for en tid tilbake et engasjerende foredrag for kommunestyret, der hun blant annet fortalte om sin unge karriere og sine drømmer.

Det er rett og slett rørende å se engasjementet og talentet, og hvordan hun har fått og tatt muligheten til å utvikle seg.

Det er også rørende å høre om hvordan det er med på å gi henne drømmer og planer for en framtid. Foredraget skapte engasjement og applaus også i kommunestyresalen.

Det er noen år siden det politiske Lier sa nei til kulturhus i Lierbyen. Om halvannet år står imidlertid en ny kulturscene klar på nye Hegg skole.

Som et tillegg til det gode arbeidet som allerede gjøres, skal det bli spennende å følge utviklingen.

Årets UKM-mønstring viser i hvert fall en enorm bredde, og et engasjement, som skaper begeistring langt utenfor egne rekker.