Det er all grunn til å gratulere Renskaug Vertsgård med nok et vellykket arrangement i helgen.

Lørdagens oppsetning med Brageteateret trakk fullt hus, og liungene viste nok en gang at de gjerne stiller opp når de inviteres lokalt, og tilbudet er bra.

Parallelt som Renskaug Vertsgård har utviklet produktet, ser vi planene om satsing hos blant andre Madame Tveten i Sylling, og Svensefjøset i Lierbyen,

Og vi drister oss også til å nevne Frukt og juletregården, Egge Gård, Eiksetra, Bygdetunet og Holmin Fjordhester, som alle er gode tilbud for dem som ønsker opplevelser basert på gode, lokale forhold.

Lier har i tillegg en natur som byr på det aller meste, fra gode fiskevann og turområder, til sykkelveier gjennom kulturlandskap og i skog og mark.

Noen og noe nevnt – kanskje noen glemt, men poenget er uansett det samme: Selv om produktene varierer, er det stadig flere som ønsker å utvikle tilbud basert på kultur- og naturopplevelser, og gode måltider basert på lokal og egenprodusert mat.

Noen av de lokale destinasjonene er med i satsingen Visit Drammensregionen, noen ikke.

Uten at vi sitter med totalbildet virker ikke den Drammens-baserte reiselivssatsingen å være den samlende inngangen til opplevelser som Lier trenger.

Vi har forsøkt å ta opp temaet før, og gjør det gjerne igjen:

Med alle muligheter som ligger spredd i Lier, bør det være rom for en økt felles satsing, fellens merkevarebygging og markedsføring som vil kunne gi en økt kommersialisering av tilbudene.

Og vi mener fortsatt at dette kunne vært et prosjekt som kommunen kunne dratt i gang som en del av merkevarebyggingen av Grønne Lier.