Kommentar til leserinnlegget «Hennumgrendas enøyde riddere»

Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommentar til leserinnlegget «Hennumgrendas enøyde riddere» i Lierposten 23.6.2020 av Gunnolf Lyngås, Sveinung Opsal, Erik Tandberg, Cathrine Tollefsen.

Faktaopplysning. Det er ikke bygge- og deleforbud i Hennumgrenda. Vi har heller ikke foreslått det. Og vi to har selvfølgelig ikke myndighet til å fatte slike vedtak. Her er vedtak i utvalg for miljø og plan den 27.5.2020

  • «Det bestilles en sak om en helhetlig vurdering av området Hennumgrenda sett i lys av melding 23/2020 og innkommende byggesøknader. Det legges spesielt vekt på utredninger mot LNF-hensyn, områdets egenart og Kulturminner.»
  • «På bakgrunn av melding 23 bes det samtidig om at det etableres bygge- og deleforbud inntil saken er utredet og vedtak er fattet.»

Dette er et ønske fra et politisk utvalg i Lier kommune. Slik vi har oppfattet politiske prosesser må kommunestyret bestemme om det skal bli en sak. Og det kan tidligst skje til høsten. Legg også merke til at utvalget skriver inntil saken er utredet og vedtak fattet. Det er ikke etablert bygge- og deleforbud, om det kommer, blir det midlertidig. Leserinnlegget er dermed basert på faktafeil. Det samme tror vi at en pågående underskriftskampanje er. Vi synes det er leit at folk baserer sine oppfatninger på feilinformasjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken