LIERBYEN: 10.-klassingene fra Lierbyen ungdomsskole tilby praktisk hjelp til de som trenger det, og alt er i regi av skolen.

– Givende

De har valgfaget «Innsats for andre», og det første halvåret har elevene hovedsakelig gjort hyggelige ting for andre på skolen.

Blant annet har noen samlet inn penger til gode formål, mens andre har arrangert fotballturnering og andre sosiale tiltak.

Faglærer for 10. trinn, Geir Johannessen, forteller at det er givende å være lærer for et slikt fag.

– Det er et utrolig engasjement i gruppa, og elevene kommer selv opp med aktiviteter de kan gjøre. Det resulterer i mye fint for både skolemiljøet og nærmiljøet, sier Johannessen.

Vil hjelpe noen som trenger det

Nå tenker flere av elevene utenfor skolen, og det er i den forbindelse Karan Singh Dhesi og Ola Amadeus Åsly Teigen (begge 15) har kommet opp med tanken om å hjelpe noen som trenger det i nærmiljøet. Sander Fredbo og Truls Sundal er også med på samme lag.

– Vi tenkte at med all den snøen som kommer er det kanskje noen som trenger hjelp med snømåking. Eller å gå i butikken, sier Karan.

De er begge klare for å ta i et tak, og vil gjerne vise at det er fint å kunne gjøre noe for andre – uten å få noe igjen for det.

– Det er et helt nytt fag på skolen, og jeg synes vi lærer mye av å kunne gjøre en innsats for andre. Vi vil gjerne hjelpe noen som trenger det, sier Ola Amadeus.

Hovedsakelig er det fredag etter lunsj som er satt av til faget, men både gutta og læreren sier det kan også avtales utenfor skoletid, og så kan de heller avspasere.

Og dersom du skulle ønske å komme i kontakt med Karan og Ola Amadeus, kan du sende en melding til Lierposten på 901 96 106 eller ta kontakt med Lierposten på redaksjonen@lierposten.no, så formidler vi kontakt.