LIER: – Det er nesten overveldende. Men veldig, veldig fint, sier Trine Olafsen, prosjektleder BUA aktiv.

Sammen med St. Hallvard håndballklubb og Reistad IL er kommunen i år med å arrangere «God jul, lille venn» i Reistad Arena onsdag 5. desember.

– Interessen viser at dette tydeligvis er noe liungene har lyst til å være med på, legger hun til.

Stor giverglede

Julegaveaksjon «God jul, lille venn» samler inn gaver til barn og ungdom i familier som har litt mindre å rutte med, og er blitt selve symbolet på nestekjærlighet i en travel førjulstid.

Det er Anniken Hjelde fra Drammen som står bak aksjonen, som ble lansert for sju år siden. Den har bare vokst for hvert år som har gått siden da, og har i tillegg spredt seg til flere byer.

– Det er mange som har spurt om det kommer en lokal innsamling i Lier, så det er tydelig at liungene bryr seg om hverandre, sier Siri Digregrind, som er «God jul, lille venn» sin representant i Lier.

Konseptet er enkelt. Alle som ønsker å delta trykker «skal» på arrangementets Facebook-side. I slutten av november legges det ut en liste her hvor deltakerne finner sitt eget navn og «hvem» de skal kjøpe julegave til, for eksempel «gutt 10 år».

Gaven skal være ny og ubrukt, og ha en pris på mellom 100 og 300 kroner.

– Og det trenger ikke nødvendigvis å være noe praktisk, men gjerne en leke, tegnesaker eller andre ting som barn og ungdom ønsker seg, sier Digregrind.

Julegaven skal pakkes inn og merkes med alder, kjønn og hva den inneholder, og leveres i Reistad Arena på innsamlingsdagen.

Gledelig engasjement

I fjor inviterte kommunen sammen med SHK inn til julegavedryss i forbindelse med en håndballkamp før jul, og samlet inn i overkant av hundre gaver.

– Det var helt suverent, og gjorde jula bedre for mange barn og unge, og at det er et stort behov er helt sikkert, sier Olafsen, som virkelig gleder seg over det store engasjementet.

Både SHK og Reistad IL synes det er flott å kunne være med på aksjonen, og sier at også klubbenes medlemmer er engasjerte.

– Det er både riktig og viktig for Reistad IL å engasjere seg i dette, sier Brita Sangolt, daglig leder i Reistad Idrettslag.

Også SHKs hovedtrener Glenn Solberg er glad for aksjonen:

– Det er et flott initiativ, og vi er veldig glade for å kunne bidra, sier han.

Laget hans skal i tillegg spille hjemmekamp på aksjonsdagen, og han håper mange vil bli igjen i hallen og heie fram laget når de har levert gaven sin.