Jente (12) sparket i hode av hest

Artikkelen er over 1 år gammel

En jente ble sendt med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus etter en ulykke i stallen mandag kveld.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Hvordan eller hvorfor ulykken skjedde er uklart. Men etter det Drammens Tidende har fått opplyst fra rideskolen leide jenta hesten inn fra luftegården mandag kveld.

Om 12-åringen har sklidd på noe på gulvet eller om noe har skremt opp hesten slik at den steilet er uklart.

Jenta falt i bakken, der hun fikk hoven til hesten på hodet. Jenta hadde ikke på hjelm, siden dette ikke er vanlig når man leier inn hester fra luftegård.

– Erfaren hestejente

Hesten, en ponni, er jentas og står oppstallet på Drammen Rideskole.

– Jenta blir godt ivaretatt av gode leger og foreldrene. Dette er ei rutinert jente som har holdt på med hest i mange år, forteller Ellen Roseth, som er instruktør på rideskolen.

Legehjelp ble tilkalt med en gang. En annen jente gikk foran 12-åringen inn i stallen med sin hest da ulykken skjedde. Hun så ikke selve hendelsen, men fikk tilkalt hjelp med en gang. Også 12-åringens mor var til stede på rideskolen da ulykken skjedde.

Både ambulanse og luftambulanse rykket ut til stallen. 12-åringen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus.

– Tilstanden er stabil

Ifølge ansatte på rideskolen Drammens Tidende har snakket med er tilstanden til jenta stabil.

Ullevål universitetssykehus har ikke svart på henvendelsen fra Drammens Tidende. Politiet i Sør-Øst bekrefter at de ble orientert om ulykken klokken 19.50 mandag kveld. Da var ambulansen allerede på stedet.

Daglig leder på rideskolen har ikke vært tilgjengelig for kommentarer tirsdag morgen. Rideskolen ligger på Linnesvollen i Lier.

Artikkeltags