Gå til sidens hovedinnhold

Ja til offentlig toalett på Hvalsdammen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvalsdammen er et flott utfartssted i Lier kommune. Mange liunger i alle aldre tilbringer mye tid ved dette flotte badevannet. En åpenbar svakhet er at stedet mangler et offentlig toalett.

Et toalett bør komme på plass snarest og senest til badesesongen 2021. Det skulle være unødvendig å argumentere for fordelene ved at de trengende badegjestene har tilgang på et skikkelig toalett. «Nabovannet» Landfalltjern har så vidt jeg kan forstå et toalettanlegg ved hver av de to tilrettelagte badeplassene.

Lier er en kommune med store ambisjoner innen miljøvern og friluftsliv. Kommunen har utarbeidet omfattende planer og strategier innen friluftsliv, fritid og miljøvern. Her forklares det med mange fremmedord, nyord og byråkratspråk hvor viktig det er for den alminnelige liung å tenke folkehelse.

Lier Frp er mer opptatt av praktiske tiltak som innebærer en forskjell for folk flest, og mindre opptatt av veltalenhet og retorikk. Veltalenhet og retorikk overlater vi til kommunestyrets øvrige sju partier (SV, V, MDG, Sp, Ap, KrF og H). Etablering av toalett på Hvalsdammen er miljøvern, folkehelse og friluftslivspolitikk i praksis.

Kommentarer til denne saken