Lars Haugen fra Fremskrittspartiet var nylig ute, og prøvde å legge skylden på en dårlig eldreomsorg under Høyre og FrP-styret i Lier på flyktninger. Hva har Lier Fremskrittspartiet spesifikt gjort for eldreomsorgen i Lier de siste fire årene med makten? Det er feigt å legge skylden på innvandrere.

Eldreomsorg er en av de viktigste oppgavene vi har, men det skal ikke gå i veien for uskyldige mennesker på flukt, som har rett på asyl. Å prioritere penger på innvandrere er en investering for fremtiden, fordi de er Norges fremtidige leger, advokater, sykepleiere, lærere, politikere og you name it!

Lars Haugen danner et unøyaktig og usympatisk bilde av flyktninger. Skal Norge, som er et av verdens rikeste land, snu ryggen til mennesker på flukt? Eldre skal prioriteres, men det skal også mennesker på flukt! Vi kan ikke sette dem opp mot hverandre. Det er provoserende at Fremskrittspartiet i Lier er imot flyktninger med annen bakgrunn enn Ukraina. Jeg vil gjerne vite hva forskjellen på en krigsflyktning fra Ukraina og Syria er.

Millioner av mennesker risikerer å drukne i Middelhavet på vei til et bedre liv. Mens Fremskrittspartiet i Lier sin løsning er å ta imot null flyktninger. Løsningen er ikke å snu ryggen til sårbare mennesker, løsningen er at fellesskapet stiller opp. Vi må vise solidaritet med verdens flyktninger.

Vi kommer til å trenge titusenvis av arbeidere fremover. Og med innvandrere fyller vi inn mange arbeidsplasser, inkludert i helse- og omsorgssektoren hvor etterspørselen etter helsefagarbeidere, sykepleiere og leger blir bare større og større. Hvor mange arbeidere i eldreomsorgen har ikke innvandrerbakgrunn?

Til all sløsingen Lars Haugen snakker om, kaller jeg for en god investering. Det er rettferdig og solidarisk politikk å ta imot flere flyktninger som skal bosettes i Lier. Det er rettferdig klimapolitikk å bidra med flere klimatiltak. Det er en god investering for kommunen å være med i Buskerudbyen-samarbeidet. Lier skal være et sted for alle, ikke for noen få. Alle skal inkluderes, inkludert innvandrere.