Gå til sidens hovedinnhold

Integreringen trenger et løft

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvert eneste år tar Lier kommune imot nye flyktninger. For Lier FrP er det viktig at de flyktningene vi tar imot skal få en verdig behandling og at vi skal kunne forbedre måten flyktningene blir integrert for hvert år som går. Integreringspolitikken i Lier trenger et løft.

Når flyktninger kommer til Lier er det viktig at de lærer seg norsk, får seg en jobb og blir integrert i lokalsamfunnet, raskt. For at de flyktningene vi tar imot skal kunne oppnå disse målene er det viktig at Lier kommune ser etter målrettede tiltak for at dette skal skje fort og effektivt.

Samtidig er det viktig at befolkningen i Lier er klar over hvilke kostnader dette utgjør for kommunen. Lier FrP mener at Lier kommune burde lage et integreringsregnskap som årlig presenterte hvilke kostnader de forskjellige delene av integreringsarbeidet utgjør. Denne åpenheten fortjener både kommunestyret og Liers befolkning.

Samtidig som oversikt over kostnadene er viktig, er det enda viktigere å ha en oversikt over hvilke deler at integreringsarbeidet som er vellykket og hvilke deler som kunne vært bedre. På dette feltet er Drammen kommune et prakteksempel.

Etter at Drammen kommune innførte integreringsbarometer, har det vært mye enklere å ha oversikt over hvor utfordringene og forbedringspotensialet ligger. Lier trenger et integreringsbarometer så snart som mulig, det handler om å kunne gi best mulig hjelp.

Det må bli slutt på at Lier kommune hensynsløst tar imot flere flyktninger uten å ha noen som helst oversikt over hvor vellykket integreringsarbeidet har vært så langt, eller hvor store kostnader dette skaper for kommunen. Det handler om å kunne gi best mulig hjelp til de som kommer, samt respekt og åpenhet ovenfor kommunestyret og befolkningen som helhet.

Carl William Nordby
Kommunestyrerepresentant, Lier Frp

Kommentarer til denne saken