Ikke behov for enda en matbutikk

Morten Dahl, kommunestyrerepresentant for SV og Tranby-beboer

Morten Dahl, kommunestyrerepresentant for SV og Tranby-beboer

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På strekningen Lierskogen og Lyngås-krysset finner vi i dag fem matbutikker. En Kiwi på Lierskogen, to butikker på Liertoppen, Coop-butikken på Tranby Torg og Kiwi-butikken i Lyngås-krysset. Nå planlegges en ny matbutikk i Ringveien på Tranby. Er det virkelig behov for enda en matbutikk i dette området? Og det er det det vi vil ha? Utbyggerne har sikkert gjort sine markedsundersøkelser og funnet ut at det kan være lønnsomt å åpne en butikk i krysset Ringveien/Joseph Kellers vei. Men markedet alene kan ikke være styringsgivende for hvordan vi vil ha det på Tranby. Vi må ha noen andre verdier i bånn. Mindre forbruk, mindre biltrafikk, mindre støy, bedre miljø og det å ta vare på naturen som er igjen rundt her.

Som beboer på Hennummarka selv, ville jeg sikkert kunne ha benyttet meg av den nye butikken med dens nære beliggenhet. Men jeg ser egentlig ikke behovet for den når det finnes fem andre matbutikker i nærheten. Og den vil helt sikkert utkonkurrere Mega-butikken på Tranby Torg, som er nærbutikken til beboere og ikke minst eldre i nettopp det nærmiljøet. Det er bedre å ta hensyn til dette, enn at jeg skal få litt kortere vei til en ny butikk, som helt sikkert kommer til å føre til økt trafikk i mitt nærmiljø. Både av handlende og ikke minst tyngre kjøretøy som skal bringe varer til butikken.

I forbindelse med behandlingen av Stena-saken i siste kommunestyremøte før sommeren, ble det fra talerstolen fra flere partier etterspurt en nøye gjennomgang av trafikk-situasjonen i Tranby-området. Det ble også sterkt uttrykt fra flere partier at tungtransport ikke er noe vi ønsker særlig mer av i Lyngås-Tranby-området. Når kommunen nå skal gjennomgå trafikksituasjonen, må det også tas hensyn til hva en slik nærbutikk vil medføre av økt trafikk og støy.

Når kommunen først har bestemt å «ødelegge» et naturområde på Tranby med utbygging på den nevnte tomta, er det SVs ønske at den skal brukes til næring og kontorbygg. Ikke butikk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken