Gå til sidens hovedinnhold

– I år er julekurven viktigere enn noen gang

Diakon Solveig Thoen Bøen byttet jobb i høst, men fortsetter likevel engasjementet for julekurv-innsamlingen i Lier sammen med mannen Ole Kristian. Nå er årets innsamling i gang.

Det har blitt en tradisjon at Kirken i Lier samler inn matvarer til mennesker som ikke har så mye til overs til jul. Matvarene pakkes i flotte julekurver og deles ut til mottakere gjennom ulike instanser i kommunen.

– Etterspørselen har vært økende hvert eneste år og behovet vil nok være vel så stort i år, forklarer Solveig Thoen Bøen som er ansvarlig for innsamlingen.

– Tankevekkende

Solveig har jobbet som diakon i Lier i fem år, men i høst skiftet hun beite og startet som sykehjemsdiakon i Bærum. Det tok tid å få på plass en etterfølger og julekurv-innsamlingen sto derfor i fare. Det ville ikke Solveig risikere og tok derfor initiativ til å gjennomføre innsamlingen også i år sammen med ektemannen Ole Kristian.

– Vi ser hvor mye julekurvene betyr for mottakerne, så vi ville ikke risikere at det ikke ble noen innsamling i år, sier Solveig.

Les også

Takker for giverglede: – Jeg håper folk kan ta med seg litt av rausheten inn i det nye året

– Koronasituasjonen gjør oss enda mer sårbare både som enkeltmennesker og lokalsamfunn. Noen kjenner på ensomhet og usikkerhet, mens andre merker de økonomiske konsekvensene. Derfor er årets innsamling viktigere enn noen gang, fortsetter hun.

Solveig skryter av hvordan lokalbefolkningen har støttet opp om aksjonen tidligere.

– Det er selvfølgelig tankevekkende at behovet er så stort, men det er gledelig at så mange ønsker å bidra. Takket være lokalbefolkningen og næringslivet har vi klart å møte etterspørselen hvert eneste år.

Slik kan du bidra

Det vil settes ut handlevogner i sju forskjellige matbutikker rundt om i Lier hvor man kan legge i matvarer. Disse vil stå i butikkene fra mandag 16. november og ut første uken i desember. Ved hver vogn vil det henge en plakat med eksempler på varer som egner seg.

Les også

Julekurver er fylt: – En stor takk for omtanke og gavmildhet

– Mottakerne er alt fra familier i barnevernet, til voksne og eldre, så vi samler inn matvarer til alle aldersgrupper. Det viktige er at varene har holdbarhet over nyttår og kan stå uten kjøling.

I tillegg til handlevogner i butikkene vil det være innsamlingskasser i kirkene i Frogner, Sjåstad og Sylling, samt på menighetshuset på Tranby og ved Kirkens servicekontor på Fosskvartalet. Ved disse stedene er det mulig å gi allerede nå.

– Vi håper liungene vil støtte opp om innsamlingen. Uansett hvor mye du gir er hvert bidrag viktig, avslutter Solveig.

Kommentarer til denne saken