Konfirmantene på Tranby og Lierskogen menighet har hvert år siden 2003 hatt en innsamling til Bangladesh KFUK til skolegang og skolebygg for fattige barn i slummen. De første 17 årene gikk de fra dør-til-dør, men de siste to årene måtte det skje digitalt på grunn av pandemien.

– I år gjør vi begge deler, vi går fra dør til dør, og samler inn via vipps, skriver initiativtaker Turid Werrum. Hun påpeker at innsamlingen handler om mer enn å bare samle inn penger.

– Konfirmantene skal gjennom denne aksjonen lære både om nestekjærlighet og urettferdigheten i verden. I fjor samlet konfirmantene inn 58.600 kroner, og dette er første mål når konfirmantene går fra dør til dør tirsdag 20. september. Til nå har konfirmantene våre samlet inn hele 1.060.000 kroner til KFUK i Bangladesh! KFUK (YWCA) er verdens største kvinneorganisasjon.

Både Tranby og Lierskogen, Sylling og Sjåstad menigheter har Bangladesh KFUK som sitt misjonsprosjekt.

– De kristne utgjør 0,3 prosent av befolkningen i Bangladesh og tilhører stort sett middelklassen, mens det er svært mange fattige blant de nesten 90 prosent muslimene og nesten 10 prosent hinduene. Det er disse fattige som får hjelp av KFUK i Bangladesh til utdanning, helse, opplysning, rådgiving, yrkesopplæring, kurs med mer, sier hun.

Pengene som samles inn i år går til et skoletilbygg på 74 kvadratmeter til KFUK i Chandpur i Bangladesh. Chandpur har i årevis tatt imot klimaflyktninger fra elvebreddene der Ganges og Brahmaputra møtes.