Gå til sidens hovedinnhold

Hverdagshelter i lokalsamfunnet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I hele år har Norges Bygdeungdomslag jobba med prosjektet #Bygdami. Det går ut på å vise fram og sette fokus på de gode tingene ved å bo på bygda, og lokale bedrifter og folk i bygda som gjør en forskjell skal løftes fram. Året har vært delt i fire bolker; skolehelsetjeneste, frukt- og grøntproduksjon, samferdsel og arbeidsplasser.

Vi vil vise at det er verdt å satse på et levende Bygde-Norge!

I langstrakte Lier er det masse frukt- og grøntproduksjon og dyrehold, noe vi er veldig stolte av! I tillegg er det flere som har stort fokus på at Bygde-Norge er viktig å ta vare på, og som holder fokus på å holde på dem som bor der, spesielt de unge.

Derfor vil vi takke Heidi Sollmann og Dag-Frode Gulsrud.

Som hovedansvarlige for Sjåstad Samfunnshus sørger de for en plattform der barn og unge i nordlige Lier kan møtes og ha det gøy. De holder klubbkvelder og diskokvelder, og har også åpnet for at Lier BU har et fast møtested med spillkvelder, swingkurs og styremøter.

Vi har snakka med tidligere medlemmer, og de forteller at klubben var et naturlig samlingssted da de gikk på mellomtrinnet. En slik plass samla barna på tvers av fritidssysler, og det var kanskje ekstra viktig for dem som ikke deltok på organisert idrett. «Det er en samlingsarena der man kan være mange sammen, spille biljard og prate skit, samtidig som man hadde et fristed fra lærere og foreldre», forteller Johan Peter Kraugerud, Lars Einar Johansen og Rune Schulstad, som brukte samfunnshuset mye da de gikk på barneskolen.

Den enorme jobben Heidi og Dag-Frode legger ned i samfunnshuset er verdifull for mange barn og unge i området, og det legges merke til. De møter alle med strålende humør, stå-på-vilje og hjerterom, og har trukket med seg flere som ønsker å ta vare på samfunnshuset. Med den supre dugnadsånden deres og resten av styret på samfunnshuset, sammen med Lier BU, og de gode pengestøttesøknadene til Dag-Frode, er en opprustning av samfunnshuset i gang, og det er spennende å følge!

Kommentarer til denne saken