Jeg kom ut av gruppemøte i Lierbyen en mandag kl. 20:30. Da møter jeg på tre tenåringer som spør om hjelp. Hun som henvender seg til meg sier at de trenger hjelp med å finne en ungdomsstasjon, for hennes venninne er full og de får henne ikke hjem. Så hennes tanke var å få hjelp et sted – men det er jo ingen steder å henvende seg!

Helsestasjonen var stengt. Stengt var også Liers politikontor, som lå noen få meter ned veien. Det var ingen åpne steder for de tre tenåringene å få hjelp.

Jeg ringte politiet selv for å høre hva vi kunne gjøre. Men her møter vi på nye utfordringer. Jeg ble omdirigert til nye avdelinger, hvor ingen hadde svar. Etter å ha forsøkt i 20 minutter ble jeg satt på hold og fikk beskjed om at det kom til å ta tid.

Jeg tok igjen opp saken på torsdag og skulle ringe i åpningstiden til politikontoret for å høre hva de gjør for å forebygge rus og trygghet i Lier for unge. På nettet er det et telefonnummer som går rett til sentralen i Tønsberg. De setter meg over til Lier, men ingen svarer.

Så mitt spørsmål er hva gjør kommunen og lensmannskontoret for å trygge sikkerheten i lokalmiljøet? Hvor er tryggheten til de barna vi møtte utenfor som trengte hjelp? Fra min opplevelse svært lite!