Gå til sidens hovedinnhold

Hun blir ny kommuneadvokat: – Mye spennende som skjer

Hun jobber i dag i et velrenommert advokatfirma i Oslo, men nå gleder Anna Marion Persch (61) seg til å jobbe i Lier kommune.

For abonnenter

– Jeg elsker å jobbe som advokat, og opplever det i tillegg givende å jobbe for, og opptre på vegne av en kommune. Så det er jo en veldig god kombinasjon, sier Liers nye kommuneadvokat Anna Marion Persch, som til daglig kun bruker navnet Marion.

– Det er mye spennende som skjer i Lier, og jeg ser fram til å bistå en kommune i sterk vekst, sier hun.

Utdannet optiker

Hun har en svært allsidig bakgrunn. I tillegg til bakgrunnen fra advokatvirksomhet har hun jobbet i Transparency Norge, i Økokrim og har en lengre periode i det kommunale foretaket Omsorgsbygg i Oslo kommune.

Som utdannet optiker så hun imidlertid for en seg annen yrkeskarriere, før hun gikk løs på jusstudier i mer «voksen alder».

– Jeg var ferdig utdannet da jeg var 41 år. Det viser vel at hvis man har vilje og lyst så får man til det meste, sier Persch, som opprinnelig er tysk.

– En helhetstenker

Kommunalsjef Sikke Næsheim sier at det aldri var tvil om ansettelsen.

– Hun har omfattende erfaring fra prosedyre- og advokatvirksomhet i ulike advokatbyrå, og da med erfaring fra flere av de rettsområdene som faller inn under porteføljen til kommuneadvokaten. Hun er en helhetstenker og veldig engasjert. Vi gleder oss til å få henne på plass, sier Næsheim.

Persch har bred erfaring fra bygge- og entrepriserett, og innen regelverket for offentlige anskaffelser. Hun arbeidet blant annet i åtte år som fagansvarlig innen bygge- og entrepriserett hos Omsorgsbygg i Oslo, og har god kompetanse innen prosjekteierstyring- og prosjektsikring av store byggeprosjekter.

– Hun var den blant søkerne med mest erfaring og med den høyeste kompetanse, sier Næsheim.

Persch skal lede kommuneadvokaten, som i tillegg til leder består av fire jurister. Hun tiltrer stillingen 16. august. For øvrig samme dag som Eivind Lien tiltrer stillingen som kommunalsjef for økonomi og virksomhetsstyring.

Les også

Disse vil bli kommuneadvokat i Lier

Kommentarer til denne saken