Gå til sidens hovedinnhold

Høyre ønsker å rasere Ytre Lier

Artikkelen er over 1 år gammel

E134 Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er snart valg - og den viktigste saken i Grønne Lier er fremføringen av E134 fra Dagslett til E18. Jeg er skremt og sjokkert over ordfører Gunn C Ringdal og Høyre.

27. mai ar jeg tilstede på Menighetshuset i anledning møte i regi av Høyre om fremføringen av E134 Dagslett - E18. Tilstede var flere stortingsrepresentanter og statsekrektær fra Samferdselsdept.

Samtlige av Liers politiske partier, med unntak av Høyre, var klare på at Vikeralternativet var det foretrukne og som ville bevare ytre Lier; skoler, bomiljø og dyrka mark.

Siden ordføreresn virket uklar, spurte jeg henne til sist om hva hun og Lier Høyre mente - og måtte gjenta spørsmålet mitt - og det hele 3 ganger, men uten å få noe klart svar.

Men - onsdag 21. august fikk vi alle svar fra ordføreren, under partienes debattmøte på Lierbyen bibliotek.

Hun og Lier Høyre viste tydelig at de ønsker å rasere ytre Lier. Alle partiene, med unntak av Høyre ved ordfører Gunn C Ringdal, rakte hånden i været på spørsmål om de gikk inn for Vikeralternativet.

Lier Høyre går ikke inn for Vikeralternativet, men håper tydeligvis på statlig inngripen. De kan de toe sine hender og si at de var helt uten skyld. Hun snakker om god kontakt med sentrale myndigheter. Hvilken kontakt har hun med de sentale myndigheter som vi ikke kjenner til? Lier Høyre undergraver lokaldemokratiet, hvilket er skremmende!

På møtet 27. mai uttalte statssekretæren at staten ikke ville overkjøre lokaldemokratiet. Dette har tydeligvis Gunn Cecilie og Lier Høyre ikke fått med seg.

Istedet ønsker de å rasere ytre Lier, bo- og skolemiljø i begge ender, naturreservat, landbruk og dyrka mark. Og uten tanke om vegen videre - om det kjempemessige kryss man da vil få på Høvik/Lian når E134 føres videre (Lierdiagonalen). Dette unngår man ved Vikeralternativet.

Når hun på møtet onsdag 27. sier at vegen må på plass av hensyn til beboerne på Lahell, ofrer hun hele ytre Lier for et par års utsettelse. Men det er jo Høyre som hele tiden har forsinket vegen - de ønsket jo å utrede hele 7 alternativ - selv hvor umulige flere av dem helt åpenbart var. En veg er evigvarende!

Hva er Lier Høyres agenda??

I tillegg registrerer jeg at Høyres 3 kandidat ønsker bygging i hundremetersbeltet, uansett plassering og formål på Gullaug (Dyno-tomta). Dermed hindre innbyggernes tilgang til fjorden. Høyre viser fullt og heltat de er for nedbygging av dyrka marka i Lier!

Grønne Lier er for Høyre en floskel de benytter i festtalene sine.

Det er ett parti du IKKE må stemme ved valget i Lier: Høyre.

Kommentarer til denne saken