Gå til sidens hovedinnhold

Camilla og Tasso VM-debuterte med sølv

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag red drammenseren Camilla Johnsrud med hesten Tasso Hedegaard inn til en sølvmedalje under VM i presisjonskjøring i Nederland.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN/NEDERLAND: VM i kjøring med sportshest i enspann har i helgen blitt arrangert i Kronenberg i Nederland. Tre øvelser (dressur, maraton og presisjon) med medaljer – pluss sammenlagtmedaljer og lagmedaljer skulle deles ut.

Dette var Camilla og Tassos VM-debut (Jarlsberg og Melsom Rideklubb). Drammensjenta fikk med seg medalje hjem etter en meget sterk og overraskende andreplass i presisjonsdelene på søndag.

Sammenlagt endte de på 23. plass av de i alt 84 startende.

LES OGSÅ: Favorittseier i storløp

Åpnet bra

Stevnet åpnet bra med en sjuendeplass til Wenche Johannesen fra Oslo i dressurdelen. De andre norske hang bra med i den øvelsen og optimismen steg. Allerede her viste Camilla at formen var inne.

I lørdagens maraton gikk det imidlertid litt sakte, men i dagens presisjon slo duoen til med rask kjøring og kunne hente VM-sølvet.

– Tasso er bare sju år, og dette var både min og hestens debut i internasjonale mesterskap, sier Camilla Johnsen i en pressemelding søndag.

– Han var helt rå i dag. Det var kjempegøy å kjøre der inne på banen. Han gjorde alt som jeg ville. Så endte det opp med sølv. Nå må vi bare bli litt tøffere og gi jernet i maratondelen, sier hun.

LES OGSÅ: Sølv i nordisk mesterskap

– Verdt å vente på

Hun forteller at det ikke har vært noen enkel vei mot VM-medalje.

– Jeg kjøpte han som toåring. Han ble skremt som unghest og vi brukte to år på å få han i vogna, siden har det gått framover. Dette har vært verdt å vente på, sier Camilla.

Nå skal hun hjem og begynne opptreningen av en ny hest.

 – Jeg trenger en reservehest for å hevde meg framover, sier Camilla, og innrømmer at den lange turen hjem går noe lettere med edelt metall i bagasjen.

LES OGSÅ: Taklet presset – Norge jublet for gull
 

Kommentarer til denne saken