Hersketeknikk, ikke faktafeil

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg i Lierposten 01.07.20 hevder Henrik Trømborg og Erik Hennum at det finnes faktafeil i vårt innlegg «Hennumgrendas enøyde riddere» av 23.06.20. Dette gjør de helt uten å belyse hva som skal være feil. Det er en velkjent herseteknikk for å rette oppmerksomheten vekk fra sakens kjerne.

Vi har skrevet at det er tatt politisk initiativ til et bygge- og deleforbud i Hennum. Det er et faktum som ikke kan bestrides. Videre hevder vi at herrene Trømborg og Hennum har bidratt til situasjonen, hvilket de langt på vei bekrefter i sitt innlegg «Sommerbrev til Liers politikere».

Et bygge- og deleforbud vil berøre alle grunneierne i området. Ikke bare de Hennum og Trømborg ønsker å ramme. Vårt argument var å belyse at mange naboer ikke synes det er greit at Hennum/Trømborg opptrer som de er talsmenn for Hennumgrenda, hva nå enn den kan defineres som. Dette unngår de to å kommentere.

Det er således ingen faktafeil i vårt innlegg av 23.06.20. Hennum og Trømborgs innlegg 01.07.20 er derimot et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra sakens kjerne. Innlegget forsøker også å svekke den underskriftsaksjon som er pågått i grenda, ved å «anta» at det er faktafeil også i denne. Dette er ufint, og en hersketeknikk. Man påberoper feil, uten å underbygge påstanden.

Det er ikke vanskelig å låne Trømborg og Hennums sluttappell: «Vi synes det er leit at folk baserer sine oppfatninger på feilinformasjon». Det samme synes vi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken