Gå til sidens hovedinnhold

Her kontrolltelles 565 000 stemmesedler

Artikkelen er over 2 år gammel

565 000 personer deltok i fylkestingsvalget i Viken. Nå skal fylkeskommunen kontrolltelle alle stemmene.

(Laagendalsposten)

Det er fylkeskommunene her i landet som har ansvaret for å kontrolltelle alle stemmene etter høstens fylkestingsvalg. Tirsdag ettermiddag startet kontrolltellingen av fylkestingsstemmesedlene fra alle kommunene i Viken, melder Buskerud fylkeskommune i en pressemelding.

– 565 000 personer deltok i valget i Viken, så det er mange stemmesedler som skal kontrolleres, sier Mona Bjørnsrud, Trude Remme og Ann Anthony, valgansvarlige fra fylkeskommunene Buskerud, Akershus og Østfold.

Nær 70 medarbeidere fra de tre fylkeskommunene deltar i arbeidet med å kontrolltelle alle stemmesedlene i fylkestingssalen i Drammen.

Stemmesedlene blir skannet og resultatet blir sammenlignet med de tallene kommunene har fått i sine tellinger. Hvis den tellingen vi har foretatt ikke stemmer med kommunenes tall, så teller vi på nytt, forklarer de tre.

Viken fylkeskommune skal fra 2020 bestå av det som i dag er fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt noen omliggende kommuner. Til sammen vil Viken ha 1,2 millioner innbyggere – nær en fjerdedel av Norges befolkning.

Ved årets valg er det først fylkestingsvalget for Viken. Fylkestinget i Viken skal bestå av 87 representanter.

– Vi sjekker alle stemmesedlene for eventuelle rettinger og endringer som velgerne har foretatt når det gjelder kandidatene, sier Trude Remme.

Åtte prosent av partiets velgerne må ha gjort samme endring for at det skal gi utslag for en kandidat.

– Det er alltid vanskelig å se hvor lang tid kontrolltellingen vil ta, men vi regner med å være ferdige fredag, avslutter de tre valgansvarlige.

LES OGSÅ: - Det er helt uaktuelt å samarbeide med Sp

Kommentarer til denne saken