Gå til sidens hovedinnhold

Her er reglene for julefeiringen: – Håper det gir rom for en minnerik og smittefri julefeiring

Det åpnes blant annet for to sammenkomster med ti gjester i kommunens regler for årets julefeiring.

Fra 23. desember til og med 1. januar kan du arrangere eller delta på til sammen to private sammenkomster med inntil ti gjester. Dette antallet kommer i tillegg til husstandens medlemmer.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal sier liungene har gjort en god innsats mot smitten i lang tid.

– Det må vi fortsette med. Jeg håper likevel åpningen for noen flere gjester i løpet av julehøytiden gir rom for en minnerik og smittefri julefeiring, sier ordføreren.

Lav terskel for testing

Når det nå åpnes for at flere kan samles ved noen anledninger i julen, øker også risikoen for smitte.

– Vi anbefaler derfor alle om å ha en lav terskel for å teste seg, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

På kommunens nettside finner du oversikt over når testklinikken i Lierbyen er åpen i julen.

Endringer i lokal forskrift

Lier kommune har en egen forskrift om smitteverntiltak for å forhindre koronasmitte. Denne gjelder alle som oppholder seg i Lier, uavhengig av hvor du bor.

Kommunestyret vedtok forskriften 1. desember 2020. Kommunedirektøren har fått delegert fullmakt til å endre forskriften, og 16. desember gjorde kommunedirektøren noen endringer.

Gudstjenester, kirkevandring og arrangementer for vanskeligstilte: I tillegg til regelen om at du kan arrangere eller delta på til sammen to private sammenkomster med inntil ti gjester i julen, er det åpnet for at inntil 50 personer kan samles til gudstjenester og kirkevandringer i kristne trossamfunn i perioden fra 23. desember til og med 1. januar.

Det åpnes også for arrangementer for vanskeligstilte i regi av organisasjoner eller kommunale aktører i perioden fra 23. desember til og med 1. januar, så sant antall deltakere ikke er flere enn 20 av gangen.

Den reviderte forskriften gjelder fra 17. desember og inntil videre.

Kommentarer til denne saken