Mandag 18. oktober åpna Tranby barnehage og beboerne i Bratromvegen 7/9 borettslag et gjenbruksveksthus. Her blir det generasjonsmøter med dyrking, baking, grønne og sosiale aktiviteter.

Livsgnisten hage skal blomstre, også med sang, fugleliv, grønnsaker og hverdagslig aktivitet. Barnehagen tok opp poteter som de har dyrka. Avlingen var flott. Det blir bakte poteter og brød i bakerovnen inne i gjenbruksveksthuset utover høsten.

Ungene fyra i ovnen, bakte grønnsaker, stekte vafler og dekte festbordet. De pynta med ballonger og sang Hurra for deg som åpner i dag, da de klipte snora. Vi feira resultatet av verdifull støtte, til samarbeid med barnehagen om aktivitet og gjenbruksveksthus, fra Jølbergstiftelsen, Sparebankstiftelsen, Lyckefondet og Husbanken. Steen og Lund har gjennomført prosjektet, og landskapsarkitekt Laurie Vestøl og prosesskunstner Grete Rokstad prosjekterte i samarbeid med målgruppene.

Grunnlaget er lagt, med hverdagsrammer for gode møter mellom unge og gamle. Dette er et lite bidrag til bærekraftsmål i praksis i Grønne Lier. Her kan beboerne Leve hele livet med mange gode øyeblikk og generasjonsmøter! Vi gleder oss til mye moro i dagene og åra som kommer, og takker for all støtte som gjør drømmer mulig.

Hilsen styret i Bratromvegen 7/9 borettslag