Hennumgrendas enøyde riddere

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hennumgrenda på Tranby er en idyll. Det er anerkjent også av Liers politikere som ikke ønsker noen storstilt utbygging inn i grenda der vi alle ser hverandre, og omgås lett og ledig.

Nå slår dessverre idyllen sprekker. To selverklærte talsmenn for Hennumgrenda har gjort seg til konservatorer, på egne vegne, og uten støtte fra flertallet i grenda.

Kommune og fylkesmann bombarderes med mer eller mindre legitime innsigelser, også som omfatter områder som strekker seg langt utover Hennumgrendas grenser. Nå er det tatt et politisk initiativ til et bygge- og deleforbud i Hennum. Det vil si at de øvrige innbyggerne i grenda bindes på hender og føtter på sin egen eiendom. Da synes vi det er riktig å si fra at dette ikke er greit.

Det er ikke greit at to av grendas innbyggere inntar posisjonen som grendas overformyndere, uten reell støtte i resten av Hennumgrenda. En pågående underskriftsaksjon, belyser dette ganske klart.

Vi oppfordrer både kommunens politikere, og kommunens administrasjon til å ta informasjon fra slike agitatorer med nødvendig skepsis. For å tale grendas sak, er det viktig at man har tilstrekkelig støtte for det.

Vi er utrolig glade i Hennumgrenda, og vi er veldig glad i det gode miljøet som eksisterer her. La oss beholde det. Vi ønsker på ingen måte noen storstilt utbygging av grenda, men vi kan ikke akseptere at et lite mindretall tar styring over våre egne eiendommer, eiendommer vi har arvet og som vi gjerne vil bestemme over selv. Vi lever tross alt i 2020 og verden beveger seg. Noen synes ikke å ha fått med seg det.

Hennumgrenda bevares ikke ved at selvoppnevnte konservatorer opptrer som overformyndere over andres eiendommer i grenda. Privat eiendomsrett må gjelde. Skulle politikerne i Lier legge et bygge- og deleforbud på Hennumgrenda, vil det være mot innbyggerne i Hennumgrendas ønsker og interesse. Vi synes det er viktig å formilde det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken