MARKA: – Vi har valgt å avlyse rennet på et tidlig tidspunkt for å unngå usikkerhet og unødvendige spekulasjoner rundt arrangementet, sier leder for arrangementskomiteen, Jens Myhra, til Lierposten.

Thorleif Haugs minneløp skulle arrangeres 5. februar.

Vanskelig avgjørelse

På rennets nettside står det at rennledelsen i dag har vært på befaring rundt i løypetraseen, og at de har konkludert med at det dessverre ikke er mulig å gjennomføre rennet.

Videre skriver de at langtidsvarselet heller ikke gir forhåpninger om at det vil komme snø de nærmeste dagene, og skulle det komme snø uken før arrangementshelgen, vil det være for sent med tanke på å sette løyper som gir deltakerne en god opplevelse og som ivaretar sikkerheten på en tilfredsstillende måte, står det på nettsiden til årets renn.

Alle deltakere som har meldt seg på vil få tilbakebetalt startkontingent, brikkeleie og engangsforsikring i sin helhet.

– Det var ingen lett avgjørelse å ta, men det er bare å se ut av vinduet, så skjønner de fleste at det ikke nytter. Det er plussgrader på Eiksetra, og selv om løypene på Martinshaugen er bra, gjelder ikke det resten av marka, sier Myhra.

Dårlige forhold

Dette er fjerde gang Hauern må avlyses. Sist det skjedde var i 2002.

Inntil dagens befaring var de optimistiske til at rennet kunne gjennomføres, men forholdene i marka er verken tilfredsstillende eller trygge.

– I går var det teoretisk mulig. I dag er det helt umulig. Det er hålke og langt fra skiføre, og det er rett og slett ikke trygt. Det er så lite snø utenfor løypene at det er farlig, sier Myhra.

Som legger til at det heller ikke er mulig å starte fra Kanada, noe som er gjort flere ganger tidligere.

– Jeg har vel ikke sett så vanskelige skiforhold som dette siden 80-tallet, sier han.

Alternativ minnedag

Selv om minneløpet er avlyst, vil det fortsatt være mulig å gjøre dagen til en Hauern-dag. Bare på en litt annen måte.

– Det kommer til å bli en dag i Hauerns ånd på Haugstua. Her serverer vi pølser og vafler, og ønsker små og store velkomne til en Hauern-prat, sier Knut Olaf Kals.

Han lover sågar at om det skulle komme snø før den tid, lager de også noe moro for barna.

– Vi skal sørge for at minnet til Hauern blir tatt godt vare på selv uten rennet. Det er mange som går Hauern som ikke vet hvem han var, og de er velkomne til å komme hit og kanskje lære litt, sier Kals.